Huisartsen: Werken met een meldcode

wet meldcodemeldcodehuiselijk geweldslachtoffers huiselijk geweldkindermishandelingpartnergeweldouderenmishandelinghuisartsenhuisartsenpraktijktriage ondersteuner huisartsonderwijs kindermishandelingHandelen bij kindermishandeling

Deze cursus is ontwikkeld voor huisartsen op de post of in de praktijk. De cursus gaat over het signaleren van en handelen bij vermoedens van verschillende vormen van huiselijk geweld: kindermishandeling, partnergeweld en ouderenmishandeling. De KNMG meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is daarbij leidraad. Ook leer je over de verplichte kindcheck. Wil jij meerdere medewerkers scholen of je hele organisatie? Neem dan contact op met Augeo via relatiebeheer@augeo.nl of 0343-53 6040.

36.5
3 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 36.5
Inclusief : BTW

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1
Omschrijving

Deze cursus is ontwikkeld voor huisartsen op de post of in de praktijk. De cursus gaat over het signaleren van en handelen bij vermoedens van verschillende vormen van huiselijk geweld: kindermishandeling, partnergeweld en ouderenmishandeling. De KNMG meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is daarbij leidraad. Ook leer je over de verplichte kindcheck.


  • Je krijgt informatie over de verschillende vormen van huiselijk geweld tegen volwassenen.
  • Je leert hoe huiselijk geweld kan ontstaan en wat de gevolgen zijn.
  • Je wordt je ervan bewust dat het signaleren en handelen volgens de KNMG-meldcode onderdeel is van je taken en verantwoordelijkheden.
  • Je leert welke stappen je moet nemen volgens de meldcode.
  • Je krijgt informatie over de Kindcheck: de verplichting om bij bepaalde groepen volwassen patiënten na te gaan of zij kinderen opvoeden, en of die kinderen wel veilig zijn.

 




Augeo Foundation

Augeo Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken we professionals, beleidsmakers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken.
helpdesk@augeoacademy.nl
0343536050
67, Hoofdstraat, Driebergen-Rijsenburg, 3971KD