Neurodiagnostiek bij kinderen en jongeren

kinderneuropsychologieneurodiagnostiekkinderenjongerenneuropsychologische aandoening

In de cursus ‘neurodiagnostiek bij kinderen en jongeren’ wordt stil gestaan bij de verschillende neuropsychologische vaardigheden die kunnen worden getest bij 4-24 jarigen.

09 okt. 2024
09:30 - 16:45
795
12-28 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 795

Datum en locatie

09 okt. 2024
09:30
27 nov. 2024
16:45
Teleportboulevard 100, 1043EJ, Amsterdam

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
12 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
12 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
12 Punten
FGzPt
Orthopedagoog-generalist
28 Punten
NIPK&J/NVO
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
28 Punten
NIPK&J/NVO

Sprekers

Marina Reijns

Docent
Marina Reijns is klinisch psycholoog en werkt ruim 30 jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie. De eerste 20 jaar in het brede veld van de algemene psychiatrie en binnen de klinische, dagklinische en poliklinische setting. De laatste 8 jaar werkt Marina in een psychotraumacentrum met vooral complex trauma. Daarnaast geeft Marina bijna 20 jaar les op het brede terrein van de psychopathologie en diagnostiek bij kinderen en jongeren. Vooral het neuropsychologisch onderzoek bij jongeren is haar stokpaardje.

Doelen

Aan het eind van de cursus

Kunnen de cursisten aangeven bij welke gedragskenmerken en –problemen van kinderen en jeugdigen neuropsychologisch onderzoek is geïndiceerd;
Weten de cursisten welk materiaal je nodig hebt voor neuropsychologische diagnostiek;
Kunnen de cursisten een intelligentieprofiel beoordelen met als doel aanvullend; neuropsychologisch onderzoek;
Weten ze een testbatterij samen te stellen waarbij diverse neuropsychologische vaardigheden worden onderzocht;
Hebben ze inzicht in wat de diverse neuropsychologisch tests meten en hoe ze deze moeten interpreteren;
Kunnen ze een vertaalslag maken naar de praktijk op school en thuis.
Omschrijving

Neuropsychologische vaardigheden zijn een reflectie van verschillende hersenprocessen die worden aangestuurd door verschillende hersensystemen in het brein. Deze processen zijn mogelijk de verklaring voor gedragingen en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Tijdens de cursus 'Neurodiagnostiek bij kinderen en jongeren' leren deelnemers hoe zij een sterke-zwakte analyse kunnen maken van de verschillende gebieden in de hersenen, waaronder waarneming en motoriek, aandacht, geheugen en executieve functies. Met behulp van deze analyse kan worden verklaard hoe iemand informatie verwerkt en welke gebieden extra ondersteuning nodig hebben. In de cursus komen onderwerpen zoals de ontwikkeling van de hersenen, intelligentieonderzoek en de rol van neuropsychologisch onderzoek binnen de diagnostiek aan bod. Door het opdoen van deze kennis en vaardigheden zijn deelnemers in staat om kinderen en jongeren beter te begrijpen en hen te voorzien van passende interventies.

King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE