Deze cursus is verlopen

Complexe scheidingen

scheidingenkinderenhandelen

In deze cursus doe je inzicht op in de patronen en achtergronden van dit soort scheidingen en oefen je met de-escalerend handelen om de situatie voor de kinderen te verbeteren.

795
18 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 795
Inclusief : digitale literatuur
Exclusief : boek (ongeveer € 50)

Beroepen

Jeugdzorgwerker
18 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
18 Punten
SKJ
Pedagoog
18 Punten
NVO, SKJ
Psycholoog NIP
18 Punten
NIP
Psycholoog NIP | Arbeids- & Organisatiepsycholoog
18 Punten
NIP
Omschrijving

Tijdens de eerste lesdag worden het thema en jouw eigen houding verkend. We gaan in op dimensies en patronen bij complexe scheidingen en de invloed van eventuele psychopathologie.

De tweede ochtend staat in het teken van samenwerken in de keten en voor de relatie met partnergeweld. 's Middags verzorgt Reino Meinema een gastles over de mogelijkheden van mediation bij complexe scheidingen, die al dan niet gepaard gaan met geweld.

Tijdens de derde lesdag staat casu'stiek, nadrukkelijker dan andere dagen, centraal en wordt het geleerde ge'ntegreerd. We besteden veel aandacht aan het professioneel handelen en de borging van het geleerde in de praktijk.

 

In de hele cursus is ruime aandacht voor jouw persoonlijke leerproces.


De cursus kent, naast de bijeenkomsten, een studiebelasting van circa 20 uur. In deze uren bestudeer je de literatuur en werk je de door jou uit de praktijk meegenomen casuÏstiek uit. Je maakt ook een voorbereidingsopdracht voor de eerste bijeenkomst.

RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
6, Oudenoord, UTRECHT, 3511BS