This course is expired

Opfriscursus Flebologie

flebologienascholingfysiotherapie

Flebologie is de leer van de ziekten van de aderen. Het Griekse woord ‘phlebos’ refereert hieraan en betekent ‘vat’. Flebologie is een onderdeel van het medisch specialisme dat zich bezighoudt met diagnostiek en behandeling van spataderen, oedeem, ulcus cruris en dermatologische aandoeningen van het been, voortkomend uit een niet goed functionerend aderlijk (veneus) systeem.

1
0-3 Points
Online
Webinar
Webinar

Prices

Regular € 1
Note :Prijs onbekend

Professions

Ambulancechauffeur
Accreditation in request
Register Z
Dermatologie-assistent
Accreditation in request
Register Z
Diëtist
Accreditation in request
ADAP
Endoscopie-assistent
Accreditation in request
Register Z
Ergotherapeut
Accreditation in request
ADAP

Goals

Na deelname aan deze cursus:

Ken je de theoretische basisprincipes van de flebologie en herken je de symptomen en signalen die gepaard gaan met het tekortschieten van de veneuze circulatie.
Kun je beter beredeneren waarom er verschillende klachten en uitingsvormen zijn waar mensen mee te maken kunnen krijgen als de aderfunctie tekortschiet.
Kun je de ernst van de afwijking beter inschatten.
Ben je in staat de patiënt juist te informeren, adviseren en door te verwijzen naar de juiste discipline.
Heb je begrip over de vele verschillende behandel mogelijkheden die er zijn.
Weet je het verschil tussen elastische kousen met en zonder een naad.
Description

De Covid-19 pandemie heeft ervoor gezorgd dat we steeds meer thuis hebben moeten blijven. We brengen meer tijd achter de computer of voor de televisie door en activiteiten buitenshuis zijn beperkt. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we steeds meer zitten en dus minder bewegen. Dit heeft een negatieve invloed op de conditie van de bloedvaten. Het risico op oedeem neemt hierdoor toe, net zoals het ontwikkelen van flebologische aandoeningen. Het tijdig ingrijpen bij flebologische aandoeningen voorkomt ernstige problemen zoals huidontstekingen, spataderen, het ulcus cruis, secundair lymfoedeem en dependancy (afhankelijkheid) oedeem.

In ons dagelijks werk zien we regelmatig patiënten met zichtbare verkleuringen, huidontstekingen, eczeem en vochtophopingen (oedeem) in de benen. Over het algemeen doe we hier niet mee, pas als de persoon zelf aangeeft er last van te hebben trekken we aan de bel. Dat is jammer, want dan is ‘het leed al geleden’ en volgt er een heel traject van therapeutische- en behandelinterventies terwijl we de pathologische verschijningsvormen al in de kiem hadden kunnen smoren. 

Jij als zorgprofessional zal dus steeds meer patiënten tegenkomen die een flebologisch probleem ontwikkelen. Herkennen, onderkennen en de juiste interventie zorgen ervoor dat de kwaliteit van de geboden zorg gewaarborgd blijft.

Na deelname aan deze cursus ken je de theoretische basisprincipes van de flebologie en herken je de symptomen en signalen die gepaard gaan met het tekortschieten van de veneuze circulatie.

Je kunt beter beredeneren waarom er verschillende klachten en uitingsvormen zijn waar mensen mee te maken kunnen krijgen als de aderfunctie tekortschiet. Je bent in staat de patiënt juist te informeren en adviseren en door te verwijzen naar de juiste discipline. Ook heb je begrip over de vele verschillende behandel mogelijkheden zie er zijn.

Je weet het verschil tussen elastische kousen met en zonder een naad waardoor je begripsvorming voor de keuze van producten door leveranciers van elastische kousen toegenomen is. 

School of Skills

Bij School of Skills streven we naar de best mogelijke ervaring voor onze cursisten binnen en buiten de klas. School of Skills wil een veilige haven zijn voor cursisten zodat zij uitdagingen aan kunnen gaan en hun persoonlijke en professionele doelen kunnen behalen. We bieden een variëteit aan cursussen op het gebied van compressie, oedeem en oedeemgerelateerde ziektebeelden, voor ieder wat wils, zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen en tegelijk plezier kan hebben. We respecteren de behoeften van elke cursist en geloven dat iedereen met de juiste begeleiding het doel kan bereiken.
katinka@school-of-skills.nl
0630737762
3, Louis Eijssenweg, Herten, 6049CD