This course is expired

Overgewicht en obesitas bij kinderen

overgewichtovergewicht bij kinderenkinderen met overgewichtobesitas en kinderenobesitas

In Nederland is bijna één op de acht kinderen te zwaar. Drie procent heeft obesitas, dit betreft gemiddeld één kind per schoolklas. Het aanpakken van dit probleem blijkt behoorlijk complex, omdat overgewicht en obesitas wordt veroorzaakt en in stand wordt gehouden door diverse factoren. Factoren die bijdragen aan het ontstaan van gewichtsproblematiek kunnen biologisch en psychisch van aard zijn, maar ook sociale factoren en de fysieke omgeving spelen een rol. Dit heeft als resultaat dat veel zorgprofessionals het als ingewikkeld ervaren om de juiste zorg te verlenen aan kinderen die kampen met gewichtsproblematiek.

375
0-5 Points
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prices

Regular € 375
Discounts
€ 25
01 Apr 2024
08 Apr 2024
€ 35
Collegakorting

Professions

Diëtist
Accreditation in request
ADAP
Ergotherapeut
Accreditation in request
ADAP
Huidtherapeut
Accreditation in request
ADAP
Kinderarts
5 Points
NVK
Logopedist
Accreditation in request
ADAP

Skills

Medische handelen 20 %
Samenwerken 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 60 %

Program

Description

In Nederland is bijna één op de acht kinderen te zwaar. Drie procent heeft obesitas, dit betreft gemiddeld één kind per schoolklas.

Het aanpakken van dit probleem blijkt behoorlijk complex, omdat overgewicht en obesitas wordt veroorzaakt en in stand wordt gehouden door diverse factoren. Factoren die bijdragen aan het ontstaan van gewichtsproblematiek kunnen biologisch en psychisch van aard zijn, maar ook sociale factoren en de fysieke omgeving spelen een rol. Dit heeft als resultaat dat veel zorgprofessionals het als ingewikkeld ervaren om de juiste zorg te verlenen aan kinderen die kampen met gewichtsproblematiek.

 

Tijdens dit congres gaan we daarom dieper in op overgewicht en obesitas bij kinderen (tot 18 jaar). We richten ons op een integrale aanpak en behandelen diverse aspecten van gewichtsproblematiek; van de ontwikkeling van eetgedrag en eetstoornissymptomen in de kindertijd tot een brede blik op de verschillende factoren rond (ernstig) overgewicht. Zo bekijken we welke factoren een rol kunnen spelen bij het ontstaan en het in stand houden van overgewicht en obesitas en welke gevolgen dit heeft. We bespreken hoe je het gesprek over gewicht en leefstijl aan kunt gaan en hoe je gedragsverandering in kunt zetten bij ouder en kind. Verder komt aan bod hoe overgewicht en obesitas van invloed zijn op het welzijn en de gezondheid van kinderen en kom je meer te weten over het verband tussen ADHD en obesitas en welke interventies je toe kunt passen.

 

Doelgroep

Professionals in de hulpverlening, zoals verpleegkundig specialisten, kinder- en jeugdverpleegkundigen, artsen, psychologen, jeugdzorgwerkers, professionals uit de jeugdgezondheidszorg, diëtisten en ergo- en oefentherapeuten.

Leids Congres Bureau B.V.

info@leidscongresbureau.nl
0715148203
144, Lammenschansweg, D, Leiden, 2321JX