Overgewicht en obesitas bij kinderen is een toenemend probleem. Naar verwachting dragen de coronamaatregelen van de afgelopen jaren hier negatief aan bij. Ruim 14 procent van alle kinderen is te zwaar, waardoor zij een verhoogde kans hebben op fysieke en psychosociale gezondheidsproblemen.
Werk je met kinderen, jongeren en/of volwassenen met een verstandelijke beperking en uitdagingen op het gebied van prikkelverwerking? Dan is deze cursus een goede keuze. Kenmerkend bij deze doelgroep is de complexe problematiek waarbij sensorische, motorische, medische en gedragsmatige problemen met elkaar verweven zijn. Je kunt na deze cursus op basis van het methodisch handelingsplan, onderbouwd beoordelen en beredeneren of en hoe zorgvragen van de client gerelateerd zijn aan prikkelverwerking. Op basis van klinisch redeneren worden de kwetsbaarheden en de kansen vanuit de prikkelverwerking geïntegreerd in passende interventie waarbij het ondersteunen en begeleiden van client ouder(s), groepsleiding een essentiële rol speelt.
Tijdens de opleiding wordt de kennis en inzicht vergroten van huid- en nagelaandoeningen en de bijbehorende behandeling, om relevante voorlichting te kunnen geven aan cliënten.
Deze scholing is voor alle zorgverleners die in meerdere consults kankerpatiënten (na)zorg bieden, waarbij zij basale psychosociale zorg dienen te kunnen verlenen aan de patiënt.
Deze cursus biedt een introductie in de neuroanatomie van cognitie en gedrag en een overzicht van cognitieve stoornissen en veranderingen in gedrag na hersenbeschadiging: o.a.
Het Dialyse Centrum Groningen, UMCG en Martini Niercentrum organiseren voor de vijfde keer een Dialysesymposium.
Tijdens het symposium zullen verschillende aspecten van zorg voor de dialysepatient aan de orde komen.
Merk je dat je patiënten wel naar je adviezen luisteren, maar niet doen wat je hen adviseert? Ben je geïnteresseerd in methoden om de patiënt in beweging te krijgen? Volg dan de cursus Motiverende Gespreksvoering / motivational interviewing en ontwikkel effectieve manieren om je patiënten/cliënten te motiveren.
Missie
De Bode Nascholingen wil hulpverleners en medewerkers in de gezondheidszorg helpen hun communicatieve kennis om te zetten in communicatieve kunde opdat zij de doelstellingen op een daadkrachtige, vreugdevolle wijze kunnen realiseren.
De Bode Nascholingen onderscheidt zich door het feit dat de wortels van de twee vaste trainers in het bedrijfsleven liggen met als markt de “gezondheidszorg”. Zo kan de gezondheidszorg op een zakelijke (commerciële) wijze geanalyseerd en voorzien worden van gerichte, zakelijke adviezen en trainingen.
Uit onderzoek en uit gesprekken met de medische professie blijkt dat de meeste hulpverleners en medewerkers in de zorg vooral belangstelling hebben voor (geaccrediteerde) kleinschalige nascholingsbijeenkomsten. Het directe en persoonlijke contact tussen enerzijds de deelnemers onderling en de deelnemers en trainer anderzijds is hierbij van groot belang.
De Bode Nascholingen komt aan deze behoefte tegemoet en is daarvoor speciaal in 1997 voor de medische professie opgericht. De programma’s zijn kortdurende, interactieve bijeenkomsten die erop gericht zijn om uw vaardigheden, kennis en inzichten te vergroten. De Bode Nascholingen is geheel onafhankelijk van derden wat betreft de inhoud, onderwerpkeuze en organisatie.
De rol en taken van toezichthoudend medewerker stralingsbescherming is vastgelegd in wetgeving. Om deze rol en taken uit te mogen en kunnen voeren is een cursus noodzakelijk. Tijdens deze cursus word je opgeleid om de rol van toezichthoudend medewerker stralingsbescherming in vullen in de eigen organisatie. De cursus bestaat uit 6 cursusdagen, waarvan de laatste cursusdag een toets wordt afgenomen.
Deze korte online scholing is voor iedereen die wil worden bijgepraat over de (fysiologische) basisprincipes van het lymfestelsel, de indicaties en diagnoses die horen bij het tekortschieten of falen van dit systeem maar ook voor iedereen waarbij het lang geleden is dat ze de basistheorie hierachter op school hebben geleerd en graag weer wat opgefrist willen worden. Je wordt ook op de hoogte gebracht van verschillende mogelijke interventies, waaronder operatietechnieken en therapeutische behandelingen.