Deze cursus is verlopen

ACT your way

ACTAcceptance and Commitment Therapyacceptatieacceptance commitment therapy

ACT your way is gericht op de identiteit- en autonomie-ontwikkeling van jongeren (15 tot 25 jaar). Na deze 2-daagse cursus ben je in staat ACT your way toe te passen in behandelingen.

480
12 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 480

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Jeugdzorgwerker
12 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
12 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
12 Punten
SKJ

Sprekers

Denise Matthijssen

SPV, ACT-trainer, systeemtherapeut en supervisor NVRG
Denise Matthijssen is SPV, ACT-trainer, systeemtherapeut en supervisor NVRG. Denise heeft ruim 25 jaar klinisch en ambulante ervaring in werken met jongeren en hun gezinsleden. Zij is auteur van de boeken 'ACTief opvoeden' (Hogrefe 2012), 'Samen ACTief in je gezin' (Lannoo 2015) en 'ACT your way' (Boom 2018). Denise is supervisor NVRG voor systeemtherapeuten en systeemtherapeutisch werkende in opleiding. Daarnaast is zij erkend TTC gever voor de opleiding tot systeemtherapeut.

Els de Rooij

GZ-psycholoog en psychotherapeut en supervisor/lid VGcT
Els de Rooij is geregistreerd GZ-psycholoog en psychotherapeut en supervisor/lid VGcT. Ze is ruim 20 jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Lange tijd is ze werkzaam geweest in de specialistische GGZ (specialisatie jeugd en jongvolwassenen). Momenteel werkt ze, naast de praktijk Els de Rooij in Culemborg, bij de Psychologen Praktijk Perspectief in Culemborg. Naast haar werk in beide praktijken geeft ze les in het postdoctoraal onderwijs en is ze co auteur van ACT your way en ACT in Balans.

Doelen

De cursist doet kennis op m.b.t. de toepassingsgebieden van ACT your way.
De cursist leert indicatie te stellen voor de toepassing van ACT your way als behandeling.
De cursist leert jongeren uitleg te geven over ACT your way en hem/haar hiervoor te motiveren.
De cursist doet ervaring op m.b.t. de rol van de trainer in van ACT your way.
De cursist doet kennis op m.b.t. het onderzoek naar ACT your way.
De cursist ontwikkelt zich in de fases van het gedragstherapeutisch proces middels:
Cognitief gedragstherapeutische interventies (op gedrag, gevoel en gedachte) op basis van ACT aan te bieden;
Het maken van een casusconceptualisatie (gedragsanalyse) te schrijven op basis van ACT your way;
Het hanteren van de therapeutische relatie vanuit ACT;
Het maken van een terugval preventie plan op basis van ACT your way.
Omschrijving

Je eigen weg volgen: het klinkt zo simpel maar voor veel jongeren en jongvolwassenen blijkt dit nog behoorlijk lastig. Steeds vaker hebben zij last van keuzestress, perfectionisme of volgen zij vooral de verwachtingen van anderen om hen heen. Veel jongeren voelen zich ontevreden over zichzelf, hebben het idee te falen. Ze voelen zich anders dan anderen en hebben moeite met het aanpakken van dingen die zij echt willen doen. Dit kan ertoe leiden dat ze vast raken in niet functionele coping, niet meer toekomen aan ontwikkelingstaken en zij zich somber gaan voelen.


Voor deze jongeren is ACT your way ontwikkelt. ACT your way is een werkboek met handleiding voor een training op basis van Acceptatie & Commitment Therapie (ACT). ACT your way is gericht op de identiteit- en autonomie-ontwikkeling van jongeren (15 tot 25 jaar).


ACT is evidence based en een transdiagnostische behandelvorm. ACT your way leert jongeren weer psychologisch flexibel te worden. De toepassing van ACT in de behandeling van jongeren/jongvolwassenen is nog relatief nieuw. Toch is ACT juist voor jongeren/jongvolwassenen een passend behandelaanbod, omdat het hen kan helpen een waardevol leven te leiden en te leren omgaan met stressvolle/uitdagende situaties in hun leven.


Door ACT your way als interventie aan te bieden binnen de begeleiding/behandeling voor jongeren/jongvolwassenen draag jij bij aan de psychologische flexibiliteit van jongeren. Jongeren leren ineffectieve coping-stijlen te verminderen en weer regie te nemen over hun leven, door bewust kiezen voor gedrag wat past bij deze fase in hun leven.


ACT your way kan ingezet worden binnen de begeleiding voor jongeren die te maken hebben met die te maken hebben met een opeenstapeling van uitdagende/stressvolle situaties. ACT your way kan ook ingezet worden binnen de behandeling voor jongeren die een gevoeligheid kennen voor psychische klachten als somberheid, angsten en prikkelverwerkingsproblemen als AD(H)D en autisme en emotieregulatieproblemen. ACT your way kan ook ingezet worden in behandelingen aan jongeren met chronische vermoeidheid, chronische pijn, en of somatisch onverklaarde klachten of bij het leren omgaan met een chronische ziekte.


Tijdens de 2-daagse training leren cursisten ACT your way, zowel individueel als in een groep te gaan gebruiken als onderdeel van begeleiding/behandeling.


King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE