NVO casusbeschrijving: Zo pak je het aan
Elke orthopedagoog in opleiding tot generalist krijgt er mee te maken: de casusbeschrijving.Prijzen
Beroepen
Het goed op papier krijgen van het diagnostisch- en behandelproces kan een enorme uitdaging zijn. Het samenvatten en integreren van informatie, het opstellen van correcte hypothesen en uitwerken van een liefst evidence-based behandeling is een hele klus. De casusbeschrijving heeft immers een ander soort opbouw dan de verslaglegging van de eigen werkvloer en moet aan allerlei eisen voldoen. De beschrijving moet wetenschappelijk verantwoord zijn en zowel volledig als beknopt.
In de cursus wordt het hele casusproces stapje voor stapje doorlopen. De richtlijnen van de NVO zijn de leidraad en worden nader uitgewerkt. Bij elke fase worden adviezen gegeven en wordt stilgestaan bij valkuilen. Er is aandacht voor het goed kunnen samenvatten van informatie en het objectief weergeven van de gegevens. De deelnemers leren hoe ze de diverse klachten kunnen groeperen en taxeren op ernst. Ze leren verbanden leggen en hypothesen opstellen. Er is aandacht voor het vormgeven en uitvoeren van een behandelplan.
In deze praktische tweedaagse cursus word je stap voor stap meegenomen in het hele proces. Er is aandacht voor academisch taalgebruik: hoe formuleer je zowel objectief als bondig, voor het hypothese-toetsend model versus handelingsgericht werken, voor de eisen van de NVO en het persoonlijk maken van je casusbeschrijving. Met de tools die je in deze cursus krijgt, wordt het schrijven en begeleiden van de casus een stuk eenvoudiger.