Compassion Focused Therapy

CFTCompassion-Focused Therapyzelfkritischschaamteangstdepressie

In deze cursus maak je kennis met de Compassion-Focused Therapy (CFT); een behandelvorm die effectief is bij overmatige zelfkritiek, schaamte, stress, angst en depressie. De theorie achter CFT, therapeutische vaardigheden en oefeningen komen aan bod.

19th Apr 2024
09:30 - 16:45
420
12 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 420

Datum en locatie

19 Apr 2024
09:30
16:45
Aristo meeting center Amsterdam Amsterdam Teleportboulevard, 100
20 Sep 2024
09:30
04 Oct 2024
16:45
Aristo meeting center Amsterdam Amsterdam Teleportboulevard, 100
15 Nov 2024
09:30
29 Nov 2024
16:45
Aristo meeting center Amsterdam Amsterdam Teleportboulevard, 100

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Jeugdzorgwerker
12 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
12 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
12 Punten
SKJ

Sprekers

Daisy Alsemgeest

Docent
Daisy Alsemgeest is cognitief gedragstherapeut en heeft zich de laatste jaren met name gespecialiseerd in Compassion-Focused Therapy (CFT). Ze is hierin getraind door de grondlegger van de CFT: Professor Paul Gilbert, in Derby. Daisy werkt als studentenpsycholoog bij de Universiteit van Amsterdam. Daar geeft ze behandelingen, ontwikkelt en verzorgt ze trainingen en workshops op basis van CFT (Compassionate Mind Training) aan studenten, promovendi en studieadviseurs. In haar behandelingen richt Daisy zich voornamelijk op stressklachten, overmatig perfectionisme, faalangst, overmatige zelfkritiek en depressie.

Doelen

het theoretisch kader achter CFT;
therapeutische vaardigheden om het kalmtesysteem van je cliënten te versterken;
therapeutische oefeningen om meer zelfcompassie in manier van denken te ontwikkelen;
oefeningen gericht op het aanpakken van schaamte en zelfkritiek.
Omschrijving

Compassion-Focused Therapy (CFT) is een integratieve behandelvorm die oorspronkelijk is ontwikkeld voor mensen met overmatige zelfkritiek en schaamte. De methode is ook zeer behulpzaam bij stress, angst en depressie. CFT helpt emoties weer in balans te brengen en is ontwikkeld door Professor Paul Gilbert, gebaseerd op een evolutionair model om psychologische problemen te conceptualiseren en te verlichten. 

Deze cursus vormt een introductie in de CFT. Je leert meer over het evolutionaire model, de drie basis-emotieregulatiesystemen, en over de wijze waarop deze zijn toe te passen bij het formuleren van een casusconceptualisatie. Er wordt aandacht besteed aan de vormen en functies van schaamte en zelfkritiek, en aan de manieren waarop die zijn aan te pakken door middel van het bevorderen van meer zelfcompassie.

Je leert en ervaart therapeutische oefeningen om je cliënten een meer compassievolle manier van denken te laten ontwikkelen. Deze oefeningen kunnen je ook helpen om op een meer steunende manier met jezelf om te gaan tijdens je behandelingen.

King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE