This course is expired

Praktische psychofarmacologie; state of the art

psychofarmacologiepraktische psychofarmacologiepsychofarmaciemedicatie

Het opdoen en uitbreiden van kennis over psychofarmacologie en het adequaat signaleren en oppakken van medicatieproblematiek.

210
12 Points
Online
Webinar
Physical course - single

Prices

Regular € 210

Professions

Orthopedagoog-generalist
Date unknown
12 Points
NIPK&J/NVO
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
Date unknown
12 Points
NIPK&J/NVO
Description

Het veilig gebruik en een optimaal effect van (psychiatrische) medicatie is afhankelijk van adequate kennis van de signalen die wijzen op onder- of overbehandeling. Het opdoen en uitbreiden van deze kennis is dus essentieel voor een optimale behandeling van de patiënt. Onderzoek bevestigt dat het adequaat signaleren en aanpakken van medicatie problematiek de behandelrelatie, -trouw en -effectiviteit vergroot en de kwaliteit van leven van de patiënt verbetert, waardoor het aantal opnames en de duur van het ziekteproces sterk reduceert.


Werkwijze

Om de cursus zo relevant en interactief mogelijk te laten zijn worden deelnemers aangemoedigd praktijk casuistiek en vragen op voorhand aan te dragen, zodat die gedurende de cursus behandeld kunnen worden. 


Doelstelling

Het opdoen en uitbreiden van kennis over psychofarmacologie en het adequaat signaleren en oppakken van medicatieproblematiek.


King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE