Trauma en (online) seksueel geweld

traumaseksueel geweldjongerenonline seksueel geweld

In deze cursus zullen de docenten een overzicht presenteren van beschikbare literatuur over de prevalentie en gevolgen van vormen van trauma en online seksueel geweld

1st Oct 2021
09:30 - 16:45
195
14 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 195

Date and Location

01 Oct 2021
09:30
16:45
BCN Arena Amsterdam
Amsterdam
Hoogoorddreef, 5
06 Jul 2022
09:30
16:45
BCN Arena Amsterdam
Amsterdam
Hoogoorddreef, 5

Professions

Orthopedagoog-generalist
Date unknown
14 Points
NIPK&J/NVO
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
Date unknown
14 Points
NIPK&J/NVO
Description

In deze cursus zullen de docenten een overzicht presenteren van beschikbare literatuur over de prevalentie en gevolgen van vormen van trauma en online seksueel geweld. Aan de hand van actuele casuïstiek wordt een opgestelde leidraad voor behandeling besproken en zal in subgroepen geoefend worden met het doorlopen van een routekaart met daarin te nemen/overwegen juridische-, medische-, en psychologische stappen. Specifieke aandacht zal er tevens zijn voor de beschadigende gevolgen van online seksueel geweld (zoals shame sexting, sextortion of grooming), de impact die dit kan hebben en de klinische behandelmogelijkheden. 


Doelstelling 

Cursisten hebben na het volgen van de workshop een overzicht van actuele wetenschappelijke literatuur over diverse vormen van trauma en (online) seksueel geweld en de daarmee samenhangende implicaties door de alledaagse behandelpraktijk. Cursisten hebben na het volgen van de workshop geoefend met het screenen van de gevolgen van trauma en (online) seksueel geweld en het geven van psychoeducatie en begeleiding over de kansen op juridisch, medisch en psychologisch vlak. Ten slotte leren cursisten over de (vermeende) werkzame elementen in de diagnostiek, begeleiding en behandeling. 


Werkwijze 


Aan de hand van powerpoint presentatie, verwerkingsopdrachten en rollenspelen wordt met signaleren en begeleiden van slachtoffers (en hun omgeving) van trauma en (online) seksueel geweld geoefend. 


King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE