Deze cursus is verlopen

Risicotaxatie bij jeugdige zedendelinquenten: training in de J-SOAP D

risicotaxatiejeudige zedendelinquentenzedendelinquentenJ-SOAP Drecidiverisicotaxatie-instrumentbehandelplandadertypen

Hoe schat je het recidiverisico in van jeugdige zedendelinquenten? Leer werken met het taxatie-instrument J-SOAP D en ontdek hoe je vanuit de resultaten een behandelplan opstelt. Daarnaast leer je de meest actuele kennis en inzichten op het gebied van risicotaxatie van jeugdige zedendelinquenten en van verschillende dadertypen.

335
6-7 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 335
Inclusief : handleiding van de J-SOAP D, digitale literatuur.

Beroepen

Jeugdzorgwerker
7 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
7 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
7 Punten
SKJ
Physician Assistant
6 Punten
NVvP-psych
Psychiater
6 Punten
NVvP-psych

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving


Jaarlijks maken ongeveer 900 Nederlandse jongens tussen 12 en 18 jaar zich schuldig aan het plegen van zedenmisdrijven. Bij het overgrote deel van hen maken zedendelicten deel uit van een breder delictpatroon (‘generalisten’). Een kleinere groep van 10-15% pleegt alleen zedendelicten en zal dit mogelijk blijven doen als volwassenen (‘specialisten’). Het onderscheiden van generalisten en specialisten is één manier om zicht te krijgen op jeugdige zedendelinquenten. Daarnaast levert gestructureerde risicotaxatie informatie op over risicofactoren, inhoud en intensiteit van de behandeling en het vrijhedenbeleid. In Nederland is de J-SOAP D tot op heden het enige klinische risicotaxatie-instrument voor jeugdige zedendelinquenten.


Bij inschrijving op één dag voor drie of meer activiteiten met accreditatie i.h.k.v. de (her)registratie Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP of NVO Orthopedagoog-Generalist, krijg je 10% korting per cursus. Gebruik op je inschrijfformulier kortingscode NIPNVO.


Wat leer je?

Je bent op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van risicotaxatie van jeugdige zedendelinquenten en van verschillen en overeenkomsten in risicofactoren tussen dadertypen. Je bent in staat om de J-SOAP D betrouwbaar te scoren en met behulp van de resultaten te komen tot een behandelplan.


Inhoud

  • De wijze waarop de J-SOAP D op verantwoorde wijze gescoord kan worden.
  • Het met behulp van de hoogte van de scores bepalen of bij cliënt sprake is van een meer seksueel profiel of een antisociaal profiel.
  • Het op basis daarvan aanbieden van een meer op maat gesneden behandeling.
  • Het scoren van de J-SOAP D aan de hand van een casus. Oefening en toetsing vinden tegelijk plaats aan de hand van een van tevoren toegezonden handleiding van de J-SOAP D en te scoren casus.


Toetsen

Oefening en toetsing vinden tegelijk plaats aan de hand van een van tevoren toegezonden handleiding van de J-SOAP D en te scoren casus.

RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
0302308450
6, Oudenoord, Utrecht, 3511BS