Spraakapraxie: Diagnostiek en Behandeling

Krijg zicht op passende behandelingen voor patiënten met spraakapraxie
spraakapraxiediagnostiekneurologischherkennenonderzoekenlogopedistlogopedie

In deze cursus leer je hoe je als logopedist spraakapraxie kunt herkennen, onderzoeken en behandelen. Je doet kennis op over de theoretische achtergronden van spraakapraxie, leert onderscheid maken tussen verschillende spraakstoornissen en krijgt zicht op de beschikbare benaderingen voor diagnostiek en behandeling. Ook ga je aan de slag met het opstellen van een onderzoeksplan en behandelaanpak aan de hand van cases en oefen je met verschillende methodieken, zoals het Diagnostisch Instrument voor Apraxie van de Spraak (DIAS) en het Therapeutisch Instrument voor Apraxie van de Spraak (TIAS).

7th Nov 2024
09:30 - 16:30
784
18.5 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 784
Inclusief : Studiemateriaal; Arrangementen (Food & Beverage)
Exclusief : BTW

Datum en locatie

07 Nov 2024
09:30
28 Nov 2024
16:30
Amsterdam Amsterdam Stationsplein, 1

Beroepen

Logopedist
18.5 Punten
NVLF

Sprekers

Franka de Groot-van Bockxmeer

Docent
Zij is in 1993 afgestudeerd aan de opleiding Logopedie-Akoepedie van de Hogeschool van Amsterdam. De eerste jaren heeft zij in de verpleeghuiszorg gewerkt. Daar is haar interesse gewekt voor de behandeling van volwassenen met neurologische aandoeningen. Sinds 2002 is zij werkzaam bij het Dijklander ziekenhuis in Hoorn (voorheen Westfries gasthuis). Daar werkt zij zowel bij de afdeling Revalidatie als in de kliniek.

Doelen

Je bent in staat om zelfstandig een spraakapraxie vast te stellen en te behandelen

Omschrijving

Doelgroep

De cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die regelmatig met spraakapraxie te maken krijgen. Je werkt in de tweede lijn of je bent een eerstelijnslogopedist die wil gaan werken met neurologische patiënten.

Aanpak

Tijdens deze cursus wordt klassikaal onderwijs door onze ervaren docent afgewisseld met talloze praktijkvoorbeelden. Om de cursusdoelen te behalen maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen, zoals praktische oefeningen en discussies. Door middel van intervisie worden de gemaakte huiswerkopdrachten besproken. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met je groepsgenoten.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en bestaat uit 12 contacturen en 6 tot 8 uur zelfstudie.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD