This course is expired

Fysiotherapie bij Reumatische Aandoeningen

Theorie en praktijk komen samen in een practicum met patiënten
fysiotherapiereumatische aandoeningen

Na afloop van deze cursus weet je hoe een fysio- of oefentherapeutische behandeling de lichaamsbeweging kan bevorderen bij patiënten met reumatische aandoeningen.

1108.5
27-38.5 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 1108.5
Includes : Eten, drinken en studiemateriaal
Excludes : BTW
Note :Kosten vanaf 31 december 2023: €1.133,50

Professions

Fysiotherapeut
30 Points
KNGF
27 Points
KRF
Oefentherapeut
38.5 Points
VvOCM

Speakers

Hanneke Muijen-Drop

Fysiotherapeut
De cursus wordt gegeven door Hanneke Muijen-Drop. Zij is als fysiotherapeut werkzaam in de eerste lijn en is in het bijzonder gespecialiseerd in reumatische aandoeningen en de ziekte van Parkinson. Naast het vak van fysiotherapeut heeft zij haar eigen onderneming, waarbij zij zich laat inhuren door opleidingsinstituten om vakinhoudelijke scholingen te verzorgen over chronische aandoeningen. Zo heeft zij op nationale en internationale reumacongressen gestaan.

Goals

Je hebt inzicht in het ontstaan en de gevolgen van reumatische aandoeningen.
Je stemt je onderzoek en behandeling af op de specifieke mogelijkheden en hulpvraag van de patiënt.
Je kunt werken met de standaard Beweeginterventie artrose en de richtlijn reumatoïde artritis van het KNGF.
Je hebt een beeld van je rol als fysiotherapeut en de plaats van je rol binnen de zorgketen.
Je zorgt ervoor dat de patiënt zijn dagelijkse bezigheden kan blijven uitoefenen.
Description

Na afloop van deze cursus weet je hoe een fysio- of oefentherapeutische behandeling de lichaamsbeweging kan bevorderen bij patiënten met reumatische aandoeningen. Klassikaal onderwijs door onze zeer ervaren docent wordt gecombineerd met talloze praktijkvoorbeelden. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met je groepsgenoten. De didactische werkvormen, zoals het voeren van adviesgesprekken en vele praktische oefeningen, ook met reumapatiënten, maken deze cursus uniek.


De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 38 uur, waarvan 18 contacturen en 20 uur zelfstudie.


Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD