Werken met Mindfulness in de Zorg

mindfulnessstress

Omgaan met stress door middel van mindfulness.

2nd Sep 2022
09:30 - 16:30
1113.5
18-51 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 1113.5
Includes : Studiemateriaal, verzorging en locatiekosten
Excludes : Btw

Date and Location

02 Sep 2022
09:30
30 Sep 2022
16:30
Amsterdam Amsterdam Stationsplein, 1

Professions

Ergotherapeut
51 Points
EN
Fysiotherapeut
40 Points
KNGF, CZN
Logopedist
51 Points
NVLF
Oefentherapeut
51 Points
VvOCM
Podotherapeut
51 Points
NVvP
Description

Heb je veel cliënten die last hebben van stress en gepieker? Of die omgaan met pijn en/of ziekte lastig vinden? Oefeningen uit mindfulness helpen je cliënt om meer rust en een groter lichaamsbewustzijn te ervaren. Hierdoor worden gezondheidsklachten beter hanteerbaar. Mindfulness is een mentale staat, waarin je cliënt helder aanvoelt wanneer het lichaam op het punt staat om automatisch (negatief) op een prikkel te reageren. Tijdens deze cursus leer je hoe je een cliënt helpt deze prikkel-reactiecombinatie vroegtijdig op te merken om zin- en betekenisvol te antwoorden op stressvolle situaties of pijn.


Na afloop van deze cursus kun je je cliënt een aantal mindfulness principes bijbrengen ten behoeve van bijvoorbeeld pijn, stress of ziektebeleving. Tijdens de interactieve bijeenkomsten, met didactische werkvormen zoals discussies en veel praktische oefeningen, krijg je inzichten aangereikt vanuit een brede visie op gezondheidszorg voor mensen met stress en/of een chronische ziekte. De docent maakt tijdens deze cursus gebruik van theoretische inleidingen, casuïstiek en een practicum. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met je medecursisten. Deze cursus onderscheidt zich van andere door het tweeledige effect bij zorgverlener en cliënt.


Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD