Video Interactiebegeleiding Logopedie
Wil jij jouw communicatie in het begeleiden van cliënten verder professionaliseren? Dan is de inzet van video een zeer effectief middel. Als je video-opnames maakt van de interactie met je cliënt ontdek je verbeterpunten. Je leert en reflecteert in deze cursus via eigen videomateriaal. De cursus Video-Interactiebegeleiding Logopedie (VIB-L) voor logopedisten bestaat uit drie modules. Je kunt deze modules aansluitend volgen. Drie modules Het gaat om de volgende drie modules: Introductie | video-analyse Supervisie 1 | nadruk op eigen ontwikkeling Supervisie 2 | nadruk op trajectbegeleiding cliënt Wanneer je je gelijktijdig voor alle modules inschrijft, krijg je korting. Invalshoek VIB-L richt zich op de communicatieve problemen met de cliënt. Via video-opnames analyseer je hoe je met je cliënt communiceert. Zo zie je hoe je deze kunt bijstellen. Je brengt zelf videomateriaal in. Zo is het direct toepasbaar is in jouw praktijk. Zelfreflectie en het geven en ontvangen van feedback zijn belangrijk in deze cursus.
Prices
Date and Location
Professions
Skills
Attachments
Inhoud
Je gaat met jouw videomateriaal en leervragen aan de slag en maakt een micro-analyse van de videobeelden. Je leert analyseren, reflecteren, en motiverende feedback geven en ontvangen.
De cursus bestaat uit drie modules: 'Introductie', 'Supervisie 1' en 'Supervisie 2'.
Module 1 | Introductie
Video-analyse
In de introductiemodule ligt het accent voornamelijk op de video-analyse. Deze module bestaat uit twee hele cursusdagen, met een tussenliggende periode van ongeveer drie weken. In deze periode voer je enkele video-huiswerkopdrachten uit.
Dag 1
Tijdens de eerste cursusdag krijg je theoretische uitleg over Video-interactiebegeleiding binnen de logopedie (VIB-L). Ook behandelen we de toepassing ervan in de praktijk. Via beeldmateriaal krijg je inzicht in hoe je werkt met VIB-L. Je sluit de dag af met het bespreken van de opdrachten ter voorbereiding op de tweede cursusdag.
Dag 2
In periode tussen de eerste en tweede lesdag maakten alle cursisten de praktijkopdrachten. Deze tweede lesdag gaan jullie deze opdrachten gezamenlijk (via peerfeedback) bekijken, bespreken en analyseren. Daarna leer je meer over het voeren van feedbackgesprekken. Ook oefen je het terugkijken met ouders/begeleiders op het door de cursisten gemaakte beeldmateriaal.
Leerdoelen Introductie
In deze cursus leer je (via video-opnames) micro-analyses te maken van de interactie met je cliënt. Duidelijk wordt hoe je doelgedrag kunt bepalen en bijstellen. Vervolgens ga je aan de slag met de feedbackprocedure en activerende feedback.