Deze cursus is verlopen

Leven toevoegen aan de dagen

Kijken naar de Toekomst
palliatieve zorgpalliatieve levensfasepalliatievepalliatieve fasepalliatief-terminale fasecommunicatiemedicatiestervenmanu keirserouwTerminale zorgstervensfasesander de hossonteun toebes

Op donderdag 14 maart 2024 vindt het Jaarcongres 'Leven toevoegen aan de dagen' van Carend plaats in het Beatrix theater in Utrecht. Dit jaar hebben we gekozen voor het thema 'Kijken naar de Toekomst'.

314
In aanvraag
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 314

Beroepen

Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
ABAN
Apothekersassistent
Accreditation in aanvraag
KABIZ
Arts
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN

Programma

Omschrijving

Jaarlijks overlijden in Nederland 170.000 mensen, waarvan bij bijna 80% dit overlijden verwacht komt. Bij de meeste mensen zou palliatieve zorg in de fase hieraan vooraf een belangrijke rol kunnen spelen, maar 1 op de 3 mensen die deze zorg nodig heeft, krijgt deze niet.


Het aantal patiënten dat zich in de palliatieve fase bevindt zal door tal van demografische veranderingen gaan toenemen: de gemiddelde Nederlander wordt ouder door het succes van de geneeskunde op met name cardiovasculair en oncologisch gebied en daarnaast is een stijging van het aantal mensen dat ouder is dan 70 jaar (de 'babyboomgeneratie'). Verschillende berekeningen laten zien dat met name mensen met dementie zal stijgen.


Deze stijging in aantallen patiënten leiden tot grote zorgen: juist waar meer personeel nodig is, zullen ook de tekorten aan nieuwe collegae toenemen. Dat zal leiden tot nog meer druk op de schouders van de palliatieve zorgverleners.


Met sprekers als Michelle van Tongerloo, Jet Bussemaker, Bert Keizer, Carlo Leget, Tommie Niessen, Jennifer Bergkamp, Gabe Sonke, Manon Boddaert, Pieter Barnhoorn en Ineke Visser zullen we op de verschillende aandachtsgebieden en zorgen over de toekomst ingaan. Hoe gaan we in Nederland er voor blijven zorgen dat iedereen de beste zorg blijft krijgen, ook als je niet meer beter wordt.


Kosten voor het congres zijn 314 euro (leden van V&VN en NvvPO voor 279,00 euro (wel Carend-account aanmaken bij 'Mijn Carend'). Studenten (aanmelden met studentenmailadres) en vrijwilligers betalen 159,00 euro. Wij controleren of je student danwel vrijwilliger bent, bij misbruik nemen we maatregelen). Als je op naam van je werkgever wilt inschrijven en door hen laten betalen, kan dat vanaf drie personen. Mail dan naar congres@carend.nl en wij regelen het dan met je op die manier.


Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.