This course is expired

Online scholing Triage en Psychiatrie

Het triëren van psychische klachten
triagepsychiatrieacute psychiatrische klachtenpsychiatrische klachtentriagistenweerstand

Tussen alle somatiek op de post door kan je er zomaar ineens mee te maken krijgen: mensen met (acute) psychiatrie klachten.

94.5
2 Points
Online
Webinar
Webinar

Prices

Regular € 94.5

Professions

Apothekersassistent
2 Points
KABIZ
Contactlens specialist
2 Points
KABIZ
Doktersassistent
2 Points
CADD, KABIZ
Farmaceutisch Consulent
2 Points
KABIZ
Laborant Klinische NeuroFysiologie
2 Points
KABIZ

Skills

Communicatie 33 %
Maatschappelijk handelen en preventie 34 %
Professionaliteit en kwaliteit 33 %

Goals

Tijdens de nascholing Triage en psychiatrie leer je:

Psychiatrische beelden kennen die verantwoordelijk zijn voor de meest uitdagende acute situaties.
Effectieve tips en tricks toe te passen bij borderline-patiënten, die vooral bekend staan om hun manipulaties, impulsiviteit en grenzeloosheid in gedrag.
Oog krijgen voor de achterliggende worsteling die het voor deze mensen is om overeind te blijven in hun eigen bestaan.
Hoe je het beste om kunt gaan met patiënten die erg veel bellen terwijl ze eigenlijk geen dokter nodig hebben. Hoe ze "af te kappen" zonder ze later nog gefrustreerder opnieuw aan de lijn te krijgen.
Meer over psychotische patiënten.
Description

Tussen alle somatiek op de post door kan je er zomaar ineens mee te maken krijgen: mensen met (acute) psychiatrie klachten. Het is niet de hoofdmoot van je werk. Meestal ook niet de reden waarom je voor dit vak gekozen hebt. Je focus ligt er vaak niet op, maar nu het eenmaal op je bordje ligt moet je er iets mee.


Veel triagisten hebben moeite met de triage van psychiatrische klachten, en dat is niet zo vreemd. Er is geen ABCDE voor; geen duidelijke U-routes zoals bij pijn op de borst. Het gaat bovendien vaak om ongemakkelijke en tijdrovende gesprekken, waarbij het soms moeilijk in te schatten is wat de klachten precies zijn. Bellers spreken warrig, of gedragen zich dwingend en manipulatief. Dit soort gedrag kan bij jezelf weer een reactie weerstand en frustratie oproepen, waardoor het nog moeilijker wordt om voldoende geduld en focus op te brengen voor een scherp toestandsbeeld.


Toch gaat het hier om een kwetsbare groep patiënten, waarvan het ontzettend belangrijk is dat je er als triagist goed mee om kunt gaan.


Docent Marcel Hoogerheide is gespecialiseerd in de omgang met mensen met psychiatrische- en persoonlijkheidsstoornissen die ervoor zorgen dat zij niet alleen moeilijk voor zichzelf zijn, maar ook voor anderen. Hij leert u in korte tijd enkele zeer bruikbare kneepjes van de omgang met deze mensen. Hoe kan je het beste uitvragen en wat moet je daarbij vooral niet doen? De docent helpt u om achter de ‘vervelende patiënt’ weer de kwetsbare, radeloze geesten te zien die ze ondertussen ook zijn. En hoe u zelfs met een patiënt die al met één voet over de richel staat, toch nog afspraken kunt maken. Een steelse blik onder het tipje van de sluier: neem iets meer tijd en zoek aansluiting bij de patiënt, om vandaaruit kostbare tijd te winnen.


Leerpunt KOEL

secretariaat@leerpuntkoel.nl
0786193068
34, IJsselmeer, Zwijndrecht, 3332EX