Deze cursus is verlopen

COVID-19 webinar: vaccinatiestrategie eerste lijn

Let op: dit webinar is niet langer accrediteerd, het is dus niet meer mogelijk om voor dit webinar accreditatiepunten te ontvangen.
covid-19covid

Op woensdag 17 februari om 20.00 uur organiseren het NHG, de LHV en MedischeScholing.nl een nieuw COVID-19-webinar. Thema’s die aan de orde komen zijn de vaccinatiestrategie voor de eerste lijn, de rol van de huisarts in het vaccinatiebeleid en de nieuwe NHG-Praktijkhandleiding voor COVID-19-vaccinatie. Ook bespreken we de nieuwe mutanten van het coronavirus en de werking van het AstraZeneca-vaccin.

Gratis
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Anesthesioloog
15 Feb 2021
30 Nov 2022
1 Punten
ABAN
Apotheker
15 Feb 2021
30 Nov 2022
1 Punten
OA, ZA
Apotheker - Openbare Farmacie
15 Feb 2021
30 Nov 2022
1 Punten
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
15 Feb 2021
30 Nov 2022
1 Punten
ZA
Apothekersassistent
15 Feb 2021
30 Nov 2022
1 Punten
KABIZ

Competenties

Samenwerken 50 %
Kennis en wetenschap 20 %
Organisatie en financiering 30 %
Omschrijving

Let op: dit webinar is niet langer geaccrediteerd, u kunt voor dit webinar dus geen accreditatiepunten meer ontvangen. U kunt de video nog wel bekijken als naslagwerk.


Marith Volp, directeur Volksgezondheid en Zorg bij het RIVM, licht de vaccinatiestrategie toe en deelt de overwegingen. De rol van de huisartsen en welke taken zij op zich nemen wordt ook besproken.

Cécile van Els, hoogleraar Vaccinologie en immunoloog bij het RIVM, praat u bij over de nieuwe mutanten van het coronavirus. We bespreken de verschillen in virulentie, het klinisch beeld en de werking van de vaccins. Er zal extra aandacht zijn voor het AstraZeneca vaccin, dat gebruikt wordt in de distributie door huisartsen.

Karin van Haaren, huisarts en auteur van de NHG-Praktijkhandleiding COVID-19, vertelt over de praktische kant van het vaccineren. U kunt vooraf al vragen stellen en reageren op vragen die reeds door collega’s gesteld zijn op het forum. De meest gestelde vragen worden behandeld met als doel u zo veel mogelijk praktische handvatten mee te geven voorafgaand aan de start van het vaccineren.

Programma

Thema's:

  • Vaccinatiebeleid en strategie in de eerste lijn
  • Virusmutaties en het AstraZeneca-vaccin
  • Praktijkhandleiding COVID-vaccinatie


MedischeScholing