Deze cursus is verlopen

Hoog conflict na scheiding

hulpverlenerconflictscheidingemotiescomplexebelangouderkind

Als hulpverlener word je steeds vaker betrokken bij cliënten en gezinnen waarbij sprake is van een hoogconflict bij een complex verlopende scheiding. Dit is heel ingewikkeld, hoe ga je daar als hulpverlener mee om?

390
11 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 390

Beroepen

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
11 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
11 Punten
Registerpl
Gezinshuisouder
11 Punten
Registerpl
GGZ-agogen
11 Punten
Registerpl
Jeugdzorgwerker
11 Punten
Registerpl
Omschrijving

Sinds 2005 wordt het hulpverleningstraject Gescheiden Opvoeden aangeboden door de trainers. Dit is bedoeld voor de ouder, die verstrikt is geraakt in een complex verlopende scheiding. Vanuit diverse theorieën en methodieken, als mede hun ruime praktijkervaring, bieden ze deskundigheidsbevordering aan voor medewerkers binnen de hulpverlening.


Deze basistraining bied je niet alleen een kader om een complex verlopende scheiding te herkennen, je leert ook passende interventies te plaatsen en je krijgt concrete basistools om uit het conflict te blijven. Je leert wat wel en niet passend is binnen je werkveld en wanneer je moet verwijzen. We besteden aandacht aan reflectie op eigen visie en handelen. We werken met door de deelnemers ingebrachte casuïstiek. Daarnaast wordt er geoefend met praktische vaardigheden.

MEEK2

Het sociaal domein is volop in beweging. Dit vraagt een andere houding en competenties van professionals in sociale teams en hun samenwerkingspartners. Onze passie is om iedere professional en ieder team klaar te stomen voor de dag van morgen.
geen@mail.com
31621204412
37, Binnen Kalkhaven, Dordrecht, 3311JC