Deze cursus is verlopen

webinar veilig online met een LVB

psychotherapieLVBsocial mediasociale mediaWebinar

Het versterken van mediawijsheid in onderwijs en zorg voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

134
In aanvraag
Online
Webinar
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 134
Opmerking :excl. BTW

Beroepen

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
Accreditation in aanvraag
Registerpl
Cliëntondersteuner
Accreditation in aanvraag
Registerpl
Gezinshuisouder
Accreditation in aanvraag
Registerpl
GGZ-agogen
Accreditation in aanvraag
Registerpl
Jeugdzorgwerker
Accreditation in aanvraag
Registerpl, SKJ
Omschrijving

Een actueel maatschappelijk vraagstuk is hoe jeugdigen met een lvb veilig en verantwoord gebruik kunnen maken van (social) media. Jeugdigen met een lvb hebben door een minder sterk ontwikkeld taalbegrip en normbesef en een beperkte impulscontrole meer dan jongeren zonder lvb moeite met het beperken van beeldschermgebruik, het gebruiken van applicaties en het communiceren online (media-etiquette, berichten interpreteren, teksten en symbolen begrijpen).


Als gevolg daarvan zijn jeugdigen met een lvb vaker betrokken bij aan mediagebruik gerelateerde (online) incidenten zoals sexting (seksfilmpjesbeelden delen), cyberpesten, manipulatie, oplichting (bv. phishing) en grooming (misbruik). Het niet vanzelfsprekend kunnen meedoen in de digitale samenleving en het opdoen van negatieve ervaringen tijdens en door mediagebruik kunnen leiden tot psychische druk, angst en (sociale en digitale ) uitsluiting.


Naast de genoemde factoren die online meedoen moeilijk maken, mist in veel organisaties beleid voor het (leren) omgaan met media, zijn beroepskrachten vaak minder mediavaardig dan de jeugdigen die zij begeleiden en is er behoefte aan tools voor het versterken van mediawijsheid bij de doelgroep. Bestaande tools (games, video’s, apps, lessen) zijn vaak ontwikkeld voor jeugdigen zonder lvb en zetten in op een te hoog denkniveau en/of sluiten niet aan bij de belevingswereld.

Logacom bv

office@logacom.nl
79, Spaklerweg, -81, Amsterdam-Duivendrecht, 1114AE