Kwaliteitsregistraties en indicatoren

kwaliteitmetingenmethodenontwikkelenindicatorenregistratienederlandbenchmarkenzorg

Zorginstellingen en -verleners zijn bij wet verplicht continue te werken aan het verbeteren van de kwaliteit van hun handelen. Welke wettelijke kaders zijn er en wat verwachten de diverse stakeholders van u aan kwaliteitsinformatie?

5th Sep 2022
00:00 - 02:00
1765
32 Points
Online
E-learning
E-learning

Prices

Regular € 1765

Date and Location

05 Sep 2022
00:00
02:00
Online

Professions

Anesthesioloog
32 Points
ABAN
Arts
32 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
32 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
32 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
32 Points
ABAN
Description

Of vraagt u zich af hoe u de informatie uit die kwaliteitsregistraties moet duiden, of er niet te vaak appels met peren worden vergeleken, en of de manier waarop een registratie, uw afdeling of instelling audit en feedback heeft geïmplementeerd wel effectief is?


De kennis en vaardigheden uit deze module zullen u helpen om het landschap van kwaliteitsregistraties in de Nederlandse zorg beter te begrijpen, eenduidige kwaliteitsindicatoren te ontwikkelen die automatisch geëxtraheerd kunnen worden uit bestaande informatiesystemen, die relevant en actiegericht zijn en om vorm te geven aan audit en feedback vanuit een kwaliteitsregistratie die helpt om daadwerkelijk tot kwaliteitsverbetering te komen.


Hoe dit in zijn werk gaat leert u aan de hand van de volgende stappen:


Reflecteren welke bestaande kwaliteitsmetingen van de zorg in Nederland er bestaan, met welk doel en binnen welke wettelijk kaders.

Toepassen van methoden voor het ontwikkelen, valideren en verzamelen van eenduidige actiegerichte kwaliteitsindicatoren in de zorg.

Opzetten en gebruiken van medische registratie voor benchmarken van de kwaliteit van zorg.

Inrichten van audit en feedback zodat de kwaliteit van het zorgproces verbetert.

Met deze kennis en vaardigheden bent u de perfecte gesprekspartner voor informatieanalisten, EPD-ontwikkelaars, kwaliteitsfunctionarisen en beheerders van kwaliteitsregistraties. Met hen kunt u aan de slag om kwaliteitsregistraties en indicatoren waardevoller te maken voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en data uit bestaande informatiesystemen in te zetten voor het verkrijgen van eenduidige en actiegerichte kwaliteitsinformatie.


Master Health Informatics

Goede informatieverwerking in de zorg is onmisbaar en van levensbelang. Met een toenemende vraag naar eHealth-toepassingen van patiënten en een groeiend aanbod van ICT-oplossingen verandert het zorglandschap snel. De opleiding Health Informatics bereidt zorgverleners voor op een toekomst met ICT. Het is de eerste online masteropleiding voor zorginformatica in Nederland.
healthinformatics@amsterdamumc.nl
0682080609