eHealth en zelfmanagement

ehealthtoepassenprivacybeoordelenzelfmanagementmhealthinformatiebegeleiding

Maar wat is eHealth dan precies en hoe kunt u het toepassen in uw praktijk? Wat zijn de mogelijkheden en met welke wettelijke, ethische, financiële en informatiebeveiligings-aspecten dient u rekening te houden. En hoe zorgt u voor een succesvolle implementatie? De master Health Informatics van de afdeling Klinische Informatiekunde in het AMC biedt antwoord op dit soort vragen tijdens de onderwijs module eHealth en zelfmanagement.

5th Sep 2022
00:00 - 02:00
1765
15 Points
Online
E-learning
E-learning

Prices

Regular € 1765

Date and Location

05 Sep 2022
00:00
02:00
Online

Professions

Anesthesioloog
15 Points
ABAN
Arts
15 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
15 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
15 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
15 Points
ABAN
Description

De master Health Informatics van de afdeling Klinische Informatiekunde in het AMC biedt antwoord op dit soort vragen tijdens de onderwijs module eHealth en zelfmanagement. Gedurende twaalf weken maakt u kennis met de wereld van eHealth. Vervolgens werkt u, gebruikmakend van theoretische kaders en methoden, een eHealth concept uit bestaande uit o.a. een stakeholderanalyse, procesontwerp en business case.

Ter afsluiting van de module wordt een eigen plan van aanpak opgesteld voor een eHealth toepassing in de eigen praktijk. Het studiemateriaal is o.a. gebaseerd op een reeks praktijkvoorbeelden, beleidsdocumenten en academische theorieën en wetenschappelijke studies. De module eHealth is in deeltijd en geheel via e-learning te volgen.


In deze module leert u:

• Het kennen en analyseren van de toepassingsmogelijkheden van eHealth en zelfmanagement 

• Het kritisch beoordelen van een eHealth/zelfmanagement toepassing op geschiktheid ter aanvulling op reguliere zorg

• Het opstellen van een voorstel voor een eHealth toepassing (incl oa pakket van eisen, financiering, business case)

• Het bevorderen van de acceptatie en vergroten van de kans op een succesvolle implementatie van een eHealth toepassing


Manier van werken en docenten

De module eHealth en zelfmanagement is geheel via e-learning te volgen. Daarmee kunt u zelf het tempo bepalen voor het bestuderen van de theorie, daarnaast werkt u zowel individueel als in groepen aan opdrachten volgens vaste deadlines. De module wordt afgesloten met een kennistoets en met het schrijven van een paper waarin u de opgedane kennis toepast op een casus uit uw eigen praktijkomgeving. De lesstof is Nederlands- en Engelstalig. De aangeboden literatuur voornamelijk Engelstalig.


De studielast voor de gehele module ligt rond de 12 uur in de week.

Master Health Informatics

Goede informatieverwerking in de zorg is onmisbaar en van levensbelang. Met een toenemende vraag naar eHealth-toepassingen van patiënten en een groeiend aanbod van ICT-oplossingen verandert het zorglandschap snel. De opleiding Health Informatics bereidt zorgverleners voor op een toekomst met ICT. Het is de eerste online masteropleiding voor zorginformatica in Nederland.
healthinformatics@amsterdamumc.nl
0682080609