Cursus 'Kleine chirurgische verrichtingen'

huidkleine verrichtingendesinfectiedesinfecterenanesthesielokale anesthesielokaal anesthesiehechtmaterialenhechtenhechtingenhechttechnieken

In dit avondvullende programma leren we u de laatste theoretische kennis en praktische skills om kleine verrichtingen veilig en efficiënt uit te voeren. Onze docenten zijn chirurg en kunnen dus uit eigen kunde en ervaring putten.

13th Apr 2023
18:30 - 21:30
425
In Request
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 425

Date and Location

13 Apr 2023
18:30
21:30
Hulstkampgebouw Rotterdam Maaskade, 119

Professions

Anesthesioloog
28 Oct 2021
27 Oct 2022
3 Points
ABAN
Arts
28 Oct 2021
27 Oct 2022
3 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
28 Oct 2021
27 Oct 2022
3 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
28 Oct 2021
27 Oct 2022
3 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
28 Oct 2021
27 Oct 2022
3 Points
ABAN

Speakers

Drs. T.M. Cijs

Chirurg
Tanja Cijs studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij startte de opleiding tot chirurg in 2003 bij het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. De opleiding tot chirurg werd afgerond in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam (2005-2010), waar zij in het laatste jaar van de opleiding specialiseerde in de oncologische chirurgie met als aandachtsgebied longchirurgie, mamma- en hoofd-hals chirurgie. Tanja Cijs is sinds mei 2010 werkzaam als chirurg bij Polikliniek de Blaak.

Program

Description

Kleine chirurgische verrichtingen

Deel I zal enerzijds bestaan uit een aantal valkuilen die u tegen kunt komen tijdens het doen van een ingreep en hoe deze te benaderen. Daarnaast zullen we ook in gaan op desinfectie maatregelen en lokaal anesthesie. In deel II wordt uitgebreid ingegaan op hechtmaterialen en diverse hechttechnieken. Tevens wordt ook besproken wat u nodig heeft op de behandelkamer en wat voor incisie gewenst is. Vervolgens een kort gedeelte over de meest voorkomende ingrepen die u tegen zult komen in uw praktijk. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: lipoom, atheroomcyste, unguis incarnatus en naevus.


In het laatste gedeelte, het praktijkdeel, zal er in groepjes van twee geoefend gaan worden op modellen. Al het materiaal is hiervoor aanwezig. De theoretische kennis zal nu in de praktijk gebracht kunnen worden. De nadruk zal liggen op hechttechnieken en hoe veilig en efficiënt een afwijking te verwijderen. Er is tijdens dit gedeelte veel ruimte voor persoonlijke interactie.


Onze cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 10 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent. Na afloop van de cursus wordt het certificaat naar u gemaild.

Stichting Medische Opleidingen

De huidige medische zorg vraagt steeds meer om focus en specialisatie. Stichting Medische Opleidingen Nederland heeft tot doel om artsen, medisch specialisten, huisartsen, flebologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, doktersassistenten en lifestylecoaches één of meerdaagse scholing aan te bieden in kleine klassen zodat er een optimale leeromgeving ontstaat. Al onze docenten zijn professionals in het vakgebied wat zij doceren
info@medischeopleidingen.nl
0613097844