Deze cursus is verlopen

Gratis Webinar COVID-19 - 18 Maart 2020

covid-19covidhuisartsenhuisarts

Het COVID-19 virus heeft inmiddels de status van pandemie bereikt, een wereldwijde verspreiding. Hoe is de huisarts voorbereid en hoe kan de huisarts inspelen op de snel veranderende situatie? Wat zijn de antwoorden op veel gestelde vragen? We geven een update van de stand van zaken, waar we in de pandemie staan en wat we kunnen verwachten de komende maanden. Hoe speel je als huisarts hierop in? Alle huisartsen in Nederland op één lijn:...

Gratis
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Anesthesioloog
01 Mar 2020
01 Mar 2023
1 Punten
ABAN
Arts
01 Mar 2020
01 Mar 2023
1 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
01 Mar 2020
01 Mar 2023
1 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
01 Mar 2020
01 Mar 2023
1 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
01 Mar 2020
01 Mar 2023
1 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 30 %
Kennis en wetenschap 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 30 %
Omschrijving

Sprekers

Prof. Dr. Eric C.M. van Gorp

Eric van Gorp is als Internist/Viroloog en als hoofd van de vakgroep ‘Exotic viral infections’ [EVI] van de afdeling Viroscience in het Erasmus MC actief betrokken bij de behandeling en bij het onderzoek naar 'emerging [outbreak] infections' zoals Dengue, Ebola, Zika en ook het COVID-19 virus. Tijdens het webinar zal Eric van Gorp zich richten op de patiënt gerelateerde aspecten van COVID-19, de praktische consequenties en de vragen vanuit de eerste lijn.


Prof. Marion P.G. Koopmans

Marion Koopmans is Viroloog Afdelingshoofd van de afdeling Viroscience van het Erasmus MC. Marion Koopmans is landelijk en internationaal actief en onder andere betrokken als adviseur van de WHO en het landelijk OMT tijdens de huidige COVID-19 pandemie. Tijdens het webinar zal Marion Koopmans zich richten op de belangrijkste eigenschappen van het virus die het beloop van deze pandemie bepalen, de praktische consequenties en vragen vanuit de de eerste lijn.


Inleiding

Het COVID-19 virus heeft inmiddels de status van pandemie bereikt, een wereldwijde verspreiding. Hoe is de huisarts voorbereid en hoe kan de huisarts inspelen op de snel veranderende situatie? Wat zijn de antwoorden op veel gestelde vragen? We geven een update van de stand van zaken, waar we in de pandemie staan en wat we kunnen verwachten de komende maanden. Hoe speel je als huisarts hierop in? Alle huisartsen in Nederland op één lijn: dat is het doel van deze webinar!


Het webinar is nu on demand te streamen: ga naar corona.medischescholing.nl, log in en kijk het webinar op een moment die u uitkomt.


NB: Accreditatie voor dit webinar is gesloten. Het is niet mogelijk voor deze on demand gestreamde versie accreditatie te verkrijgen.


MedischeScholing