Prothesetraining

Praktijkgericht en direct toepasbaar
protheseprothesenprothesesprothesetraining

Amputatie van een (deel van een) ledemaat is van een andere orde dan de meeste klachten waarvoor een cliënt naar de therapeut verwezen wordt. Er wordt dan ook een beroep gedaan op andere kennis en vaardigheden. In deze cursus verkrijg je inzicht in de technische mogelijkheden van prothesen, biomechanica en pasvorm, maar leer je ook trainingsdoelen en behandelplannen te formuleren. In het praktijkdeel van de cursus werken we veel met cliëntendemonstraties. Hierdoor ontstaat een dynamisch en zeer praktijkgericht programma dat je kennis van prothesen aanzienlijk verbreedt.

17th Apr 2024
09:30 - 17:00
2147.5
45-49 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2147.5
Inclusief : Studiemateriaal; Arrangementen (Food & Beverage)
Exclusief : BTW

Datum en locatie

17 Apr 2024
09:30
28 May 2024
17:00
Wijk aan Zee Beverwijk Stationsplein, 46
18 Sep 2024
09:30
15 Oct 2024
17:00
Wijk aan Zee Beverwijk Stationsplein, 46

Beroepen

Ergotherapeut
49 Punten
EN
Fysiotherapeut
45 Punten
KNGF, KRF
Oefentherapeut
49 Punten
VvOCM

Sprekers

Jos Deckers

Docent
Jos Deckers is jarenlang als fysiotherapeut werkzaam geweest in revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek en is coauteur van het boek Ganganalyse en looptraining voor de paramedicus. Daarnaast is hij betrokken bij tal van symposia en cursussen rond prothesetraining en ganganalyse.

Cor van Velzen

Docent
Cor van Velzen is medisch instrumentmaker in revalidatiecentrum Heliomare.

Doelen

Je kent de technische mogelijkheden van prothesen en de biomechanica van prothesekokers.
Je kunt een keuze maken tussen de verschillende soorten prothesevoeten en -knieën op basis van de hulpvraag van de patiënt.
Je kunt inschatten wat de mogelijkheden zijn van de patiënt en de prothese, om zo duidelijke trainingsdoelen en een behandelplan te formuleren.
Je kunt beoordelen wat de juiste pasvorm en uitlijning van de prothese is.
Je weet de patiënt zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de prothesetraining door voorbereidende therapie.
Je geeft prothesetraining.
Omschrijving

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten Mensendieck en Cesar, die werkzaam zijn in verpleeghuizen en algemene ziekenhuizen met revalidatiemogelijkheden voor geamputeerden.


Aanpak

Uiteraard is het de bedoeling dat je de verworven kennis en vaardigheden kunt implementeren in je eigen beroepspraktijk. Daarom maakt de docent gebruik van workshops met cliënten, discussies en praktische oefeningen. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de bereidheid van geamputeerden om als vrijwilliger/model de praktijklessen te ondersteunen.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 55 uur, waarvan 30 contacturen en 25 uur zelfstudie. Het mininumaantal deelnemers is 12, het maximum 16.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD