Deze cursus is verlopen

Cognitieve problemen en gedragsverandering na hersenbeschadiging

cognitiefcognitieve problemencognitieve problematiekhersenbeschadiging

Deze dag biedt een introductie in de neuroanatomie van cognitie en gedrag en een overzicht van cognitieve stoornissen en veranderingen in gedrag na hersenbeschadiging.

250
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 250

Beroepen

Diëtist
Accreditation in aanvraag
ADAP
Ergotherapeut
Accreditation in aanvraag
ADAP
Fysiotherapeut
Accreditation in aanvraag
KRF, KNGF
Huidtherapeut
Accreditation in aanvraag
ADAP
Logopedist
Accreditation in aanvraag
ADAP
Omschrijving

Na hersenbeschadiging zijn veranderingen in motoriek veelal het duidelijkst zichtbaar maar vaak blijken juist cognitieve problemen en veranderingen in gedrag van essentiële betekenis voor adequaat dagelijks functioneren.

Deze dag biedt een introductie in de neuroanatomie van cognitie en gedrag en een overzicht van cognitieve stoornissen en veranderingen in gedrag na hersenbeschadiging: o.a. over problemen in de aandacht (o.a. neglect), taal, handelen, herkennen, geheugen, tijdsbesef, executieve functies en apathie, ontremming (o.a. dwanghuilen) en verminderd ziekte-inzicht. Hierbij wordt steeds een link gelegd met het herkennen van uitingen van deze stoornissen in de dagelijkse praktijk. Consequenties voor de therapeutische begeleiding worden kort aangestipt.


Deze dag is zeer geschikt voor diegenen die (nog) weinig ervaring hebben met deze cognitieve en gedragsmatige gevolgen, en zich in de materie willen inwerken.

Stichting ITON

De stichting ITON (Instituut voor toegepaste Neurowetenschappen) biedt toegankelijke scholing op het gebied van diagnostiek en therapie ten behoeve van neurorevalidatie, chronische pijn en het leren van motorische vaardigheden. Dit is interessant voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, verpleging en verzorging, artsen, maatschappelijk werkers en andere disciplines. Wij maken de kennis uit de neurowetenschappen toepasbaar voor de dagelijkse praktijk. Dit doen wij in een prettige interactieve leeromgeving waarin jouw praktijkervaring een belangrijke rol speelt.
info@stichtingiton.nl
0235341641
7, Leliestraat, c, Haarlem, 2011BL