Borstkanker en de hulp van leefstijlcoaching

Online cursus
Borstkankerleefstijlcoachgezonde leefstijlBorstkankerpatiënt

In de BLCN geaccrediteerde online cursus 'Borstkanker en de hulp van leefstijlcoaching' krijgen leefstijlcoaches meer inzicht in hoe het behandel- en follow-up traject verloopt bij een vrouw die de diagnose borstkanker heeft gekregen en hoe deze vrouwen beter kunnen worden begeleid met leefstijlcoaching.

24 mei 2024
13:00 - 17:00
195
In aanvraag
Online
Nascholing
Webinar

Prijzen

Regulier € 195
Inclusief : Certificaat

Datum en locatie

24 mei 2024
13:00
17:00
Online

Beroepen

Leefstijlcoach
27 Sep 2022
28 Sep 2023
4 Punten
BLCN
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
Accreditation in aanvraag
4 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
Accreditation in aanvraag
4 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
Accreditation in aanvraag
4 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
Accreditation in aanvraag
4 Punten
V&VN

Competenties

Kennis en wetenschap 40 %
Communicatie 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %

Doelen

De leerdoelen voor de leefstijlcoach bestaan uit het herkennen van klachten die kunnen optreden bij een vrouw die behandeld wordt voor borstkanker of in het follow-up traject zit van borstkanker.

Programma

Omschrijving

In de BLCN geaccrediteerde online cursus 'Borstkanker en de hulp van leefstijlcoaching' krijgen leefstijlcoaches meer inzicht in hoe het behandel- en follow-up traject verloopt bij een vrouw die de diagnose borstkanker heeft gekregen en hoe deze vrouwen beter kunnen worden begeleid met leefstijlcoaching. Er zullen hulpmiddelen en tips worden gegeven voor de verschillende fases zoals diagnose, behandeling en follow-up. Afhankelijk van het soort borstkanker, leeftijd, stadium, algehele lichamelijke en psychische conditie wordt er in een multidisciplinair overleg tussen de oncologisch chirurg, internist-oncoloog, patholoog, radioloog en radiotherapeut een vaak intensief therapievoorstel gedaan. De impact van dit intensieve therapeutisch traject heeft zijn weerslag op het psychisch, lichamelijk, seksueel en sociaal gebied van de vrouw. Met behulp van aandacht en interventies van deze problemen door de leefstijlcoach kunnen sommige klachten beperkter blijven of verbeteren. De leerdoelen voor de leefstijlcoach bestaan uit het herkennen van klachten die kunnen optreden bij een vrouw die behandeld wordt voor borstkanker of in het follow-up traject zit van borstkanker.

Stichting Medische Opleidingen

De huidige medische zorg vraagt steeds meer om focus en specialisatie. Stichting Medische Opleidingen Nederland heeft tot doel om artsen, medisch specialisten, huisartsen, flebologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, doktersassistenten en lifestylecoaches één of meerdaagse scholing aan te bieden in kleine klassen zodat er een optimale leeromgeving ontstaat. Al onze docenten zijn professionals in het vakgebied wat zij doceren
info@medischeopleidingen.nl
0613097844