Deze cursus is verlopen

Vasculaire Specialisatie

Vasculairvasculaire specialisatiebloedvatenvatenaders

De opleiding omvat de gehele vasculaire pathologie die zal worden gedoceerd door “experts in the field“.

2750
0-94 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2750
Inclusief : syllabus en certificaat
Exclusief : Voor de opleiding wordt het boek "Klinische zorg rondom de vaatpatiënt" van Kitslaar et al. (ISBN 9789031348329) aanbevolen.

Beroepen

Apothekersassistent
84 Punten
KABIZ
Contactlens specialist
84 Punten
KABIZ
Doktersassistent
84 Punten
KABIZ
Farmaceutisch Consulent
84 Punten
KABIZ
Laborant Klinische NeuroFysiologie
84 Punten
KABIZ

Competenties

Medische handelen 80 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Het curriculum Vasculaire Specialisatie is opgebouwd uit 20 modules, verdeeld over 14 lesdagen en wordt afgesloten met een schrijfopdracht en een schriftelijke eindtoets. De opleiding omvat de gehele vasculaire pathologie die zal worden gedoceerd door “experts in the field“. Duur van de opleiding is ongeveer 4 maanden. In deze 4 maanden wordt ± 84 uur contactonderwijs gegeven. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd 5-10 uur per week.


Het certificaat Vasculaire Specialisatie wordt afgegeven indien u:


voldoende aanwezig bent geweest tijdens de lesdagen (tenminste 13 lesdagen)

tenminste het cijfer 6 heeft behaald voor de schriftelijke eindtoets en de schrijfopdracht (2 aparte onderdelen).

Indien u niet aan deze voorwaarden heeft voldaan, kunt u het certificaat niet behalen. 


De Vasculaire Specialisatie wordt onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie gegeven en het certificaat wordt door hen erkend.


Stichting Vasculair Onderwijs

In 2009 is de Stichting Vasculair Onderwijs opgericht. De stichting richt zich op adequate scholing op het gebied van de vasculaire pathologie en organiseert jaarlijks, bij voldoende inschrijvingen, de opleiding Vasculaire Specialisatie. De opleiding wordt zowel inhoudelijk, logistiek als didactisch door professionals binnen de zorg gegeven. Stichting Vasculair Onderwijs richt zich op een brede doelgroep. De opleiding Vasculaire Specialisatie is ontwikkeld voor vaatlaboranten, radiodiagnostisch laboranten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, nurse practitioners, physician assistants en OK assistenten. Een ieder die werkt met de patiënt met vasculaire pathologie en zich wil scholen, is van harte welkom. Grondlegger van de Stichting Vasculair Onderwijs is prof. dr. Cees H.A. Wittens. Samen met dr. Wijnand B. van Gent is hij vakinhoudelijk verantwoordelijk voor de opleidingen en cursussen die door Stichting Vasculair Onderwijs worden georganiseerd. De logistieke en didactische verantwoordelijkheden zijn in handen van Cora Hazelzet en Jolanda van der Zwan. Zij hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van professionele medische opleidingen, seminars en curricula voor medisch universitaire opleidingen. De Stichting Vasculair Onderwijs is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs CRKBO dat wordt uitgevoerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland CPION.
info@vaatopleiding.nl
0643428392
12, Gouden Griffelplantsoen, Berkel en Rodenrijs, 2652GR