LHV STARTERSDAG

ON DEMAND ONLINE EDITIE

Sprekers

Tim Baijens
Tim Baijens
Huisarts in Dongen en vice-voorzitter RGS bij het KNMG
Ellen Schoorel
Ellen Schoorel
Waarnemend huisarts
Frank Schouten
Frank Schouten
3e jaars aios huisartsgeneeskunde, voorzitter LOVAH VUmc
Simon van Veelen
Simon van Veelen
Fiscaal jurist bij Countus Seres
Patrick Bindels
Patrick Bindels
Hoogleraar huisartsgeneeskunde, ErasmusMC

Pleunie Schalkwijk
Pleunie Schalkwijk
Jurist LHV
Sascha Nieborg
Sascha Nieborg
Belastingadviseur medische beroepen
Aimee de Heij
Aimee de Heij
Jurist LHV
David Renkema
David Renkema
Jurist LHV

Thema's

Herregistratie
Ondernemerschap en belastingen
Discussiepanel: waar loopt de startende huisarts tegenaan bij de start van zijn carrière.
Waarnemen of in loondienst
Verantwoordelijkheden en risico’s bij waarnemen

Introductie

De startersdag op 3 oktober 2020 is door de huidige ontwikkelingen helaas geannuleerd. Er is gekozen om een gratis on demand webinar te organiseren, zodat de startende huisartsen toch kunnen worden voorzien in hun behoeften en ze zich kunnen voorbereiden op de toekomst. Dit webinar is uitsluitend voor LHV- en NHG-leden en vindt online plaats.

Geïnteresseerd? Lees hieronder meer over het webinar speciaal voor de startende huisarts.

We hebben een interessant programma samengesteld. Er zullen twee mini-colleges zijn met de thema’s:

1. Herregistratie door Tim Baijens, huisarts in Dongen en vice-voorzitter RGS bij het KNMG

2. Ondernemerschap en belastingen door Simon van Veelen, fiscaal jurist bij Countus Seres

Daarnaast zijn er twee losse presentaties met de thema’s:

1. Waarnemen of in loondienst door Sascha Nieborg, Henk Perdok en David Renkema.

2. Verantwoordelijkheden en risico’s bij waarnemen door Aimee de Heij en Pleunie Schalkwijk.

Discussiepanel

Daarnaast zal er een discussiepanel aan tafel zitten, bestaande uit drie (startende) huisartsen, waaronder een waarnemer, jonge praktijkhouder en een derdejaars huisarts in opleiding. Onder leiding van Prof. Dr. Patrick Bindels wordt er gesproken over datgene waar de startende huisarts tegenaan loopt bij de start van zijn carrière. Tijdens de uitzending is het mogelijk om deel te nemen aan de discussie via de on demand-chat. Ook is het mogelijk om je vragen voorafgaand aan te leveren.

Achtergrond sprekers

Tim Baijens is na zijn diensttijd bij de Koninklijke Marine (2009-2014) als militair arts in juli 2016 afgestudeerd als huisarts. Na een jaar van waarnemen is hij samen met zijn vrouw per 1 juli 2017 geassocieerd in een groepspraktijk in Dongen. Sinds april 2017 is hij vice-voorzitter bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Daarnaast is hij sinds juni 2019 werkzaam als clubarts van RKC Waalwijk.

Ellen Schoorel is waarnemend huisarts in regio Zuid-Limburg. Ze studeerde in 2011 af als arts klinisch onderzoeker (A-KO) in Maastricht. Daarna deed ze werkervaring op bij de interne geneeskunde, werkte ze als docent en als promovenda. Sinds juni 2018 is ze huisarts. Daarnaast is ze sinds 2019 voorzitter van wagro Limburg.

Frank Schouten is 3e jaars AIOS en heeft voor de huisartsenopleiding meerdere jaren op de SEH gewerkt, onder andere op de Nederlandse Antillen. Frank is sinds dit jaar de nieuwe voorzitter van de LOVAH VUmc.

Simon van Veelen is bij Countus Seres werkzaam als fiscaal jurist. Samen met twee collega’s is hij voornamelijk werkzaam voor de startende ondernemer. Simon zet zich in voor een eerlijke en correcte belastingaangifte en hij helpt ondernemers graag om de financiële, fiscale en juridische aspecten van het ondernemerschap beter te begrijpen.

Aimée de Heij is jurist bij de LHV. Zij beantwoordt juridische vragen van leden op het gebied van het gezondheidsrecht (o.a. medisch beroepsgeheim, patiëntenrechten, uitwisseling van medische gegevens), contractenrecht, mededingingsrecht en huurrecht.

Sascha Nieborg is belastingadviseur medische beroepen bij Noord Negentig Accountants en Belastingadviseurs. Noord Negentig richt zich op het fiscaal en financieel begeleiden van medische beroepsbeoefenaren. Sascha is dagelijks in gesprek met (startende) huisartsen. Hij begeleidt en adviseert huisartsen vanaf de start van hun ondernemerschap tot de spreekwoordelijke finish.

Mr. H. (Henk) J. Perdok RB is werkzaam als senior ondernemersadviseur medische beroepen bij Countus met als specialisatie het begeleiden en adviseren van cliënten bij praktijkoverdrachten en associatietrajecten. De advisering en begeleiding betreft het gehele traject, van de bedrijfseconomische en fiscale analyse van de praktijk, de onderhandelingen, de financieringsaanvraag tot het opstellen en beoordelen van de benodigde overeenkomsten.

David Renkema is jurist bij de LHV. Daarvoor is hij advocaat geweest in het MKB en heeft hij op interimbasis als jurist bij diverse zorgorganisaties gewerkt. Bij de LHV beantwoordt David juridische ledenvragen over onder meer samenwerking en maatschapsvorming, contracten met verzekeraars, praktijkoverdracht en waarneming. David behartigt namens de LHV de belangen van huisartsen in de lobby rondom de nieuwe zzp-regelgeving (Wet DBA en de opvolger daarvan).

Pleunie Schalkwijk is jurist bij de LHV. Zij is na haar master Gezondheidsrecht direct begonnen bij de afdeling Juridische Zaken. Zij adviseert dagelijks huisartsen over onder andere privacy en het algemene gezondheidsrecht. Daarnaast houdt zij zich ook bezig met de implementatie van wetgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Bekijk nu on demand

Praktische informatie

Kosten: Gratis
Accreditatie:2 punten ABAN, alleen voor LHV- en NHG-leden.