E-learning: Verdieping hechting: Signaleren en communiceren

ouderschapkraamtijdkraamperiodekraamzorgkraamverzorgendenbabyzorg voor babyhechtings problemen

Als kraamverzorgende heb je er dagelijks mee te maken: pril ouderschap en prille hechtingsprocessen. De mensen met wie je werkt zijn in een hele kwetsbare levensfase; dat geldt voor de ouders, maar ook voor de baby's.

59
3 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 59
Opmerking :Voor instellingen wordt een offerte op maat gemaakt. Geen extra BTW kosten!

Beroepen

Kraamverzorgende
3 Punten
KCKZ

Competenties

Samenwerken 30 %
Communicatie 50 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %

Sprekers

Minke den Heijer

Msc. Orthopedagoog NVO, Infant Mental Health-specialist DAIMH, lichaamsgericht energetisch therapeut
Minke den Heijer heeft werkervaring als gedragswetenschapper en therapeut in de GGZ en bij de GGD. In 2012 heeft Minke Babykennis Academie opgericht. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk in Naarden voor aanstaande ouders en jonge gezinnen die kampen met emotionele moeilijkheden. Minke is empathisch, rustig en vlot tegelijk en houdt van afwisseling. Ze helpt haar cursisten graag om nog bewuster naar zichzelf en de ander te kijken.

Doelen

Is jouw kennis over hechtingsprocessen opgefrist.
Weet je welke factoren bij de baby het hechtingsproces kunnen bemoeilijken.
Weet je welke factoren bij de ouders het hechtingsproces kunnen bemoeilijken.
Heb je meer handvatten om begeleiding te bieden aan het hechtingsproces tussen ouder en baby.
Heb je meer vertrouwen in jouw vaardigheden om begeleiding te bieden aan prille ouders.
Kan je zelfverzekerder het hechtingsproces tussen ouder en baby ondersteunen.
Durf jij jouw grens af te bakenen als kraamverzorgende.
Omschrijving

Verdieping hechting: signaleren en communiceren

Inhoud

Deze E-learning is specifiek gericht op kraamverzorgenden. Je hebt er als kraamverzorgende namelijk dagelijks mee te maken: pril ouderschap en prille hechtingsprocessen. De mensen met wie je werkt zijn in een hele kwetsbare levensfase; dat geldt voor de ouders, maar ook voor de baby's.

Je kent inmiddels de basis van de gehechtheidtheorie en je weet hoe je in een stabiele situatie het proces van hechting kan ondersteunen. Jouw voelsprieten doen het waarschijnlijk prima en je voelt het meestal aan als het niet helemaal lekker loopt. Toch is het vaak lastig om de vinger te leggen op wat er precies aan de hand is. Wat maakt nu dat het niet helemaal lekker loopt? En hoe maak je dat dan bespreekbaar?

Als je iets meer getraind bent om de haperingen in het hechtingsproces te signaleren, dan kan je duidelijker communiceren over dat onderbuik gevoel. Je herkent de thema's en de situaties waarin ouder en baby zich bevinden als rode vlaggen. Je weet op welk gedrag je kunt letten. En je hebt een rugzak vol praktische tips om steun te bieden aan de prille ouders en aan het hechtingsproces.

Programma overzicht

  • Welkom en instructie: 3 minuten
  • Uitleg hechtingsprocessen: 8 minuten
  • Vroegsignalering baby: 35 minuten
  • Vroegsignalering ouders: 27 minuten
  • Pril ouderschap: 30 minuten
  • Psychische klachten bij ouders: 31 minuten
  • Begeleiding bieden aan ouderschap en hechting: 40 minuten           
  • Afsluiting: 3 minuten
  • Eindtoets: 13 minuten

Totale duur: 190 minuten


​Praktische informatie

Deze 3 uur durende E-learning is zeer afwisselend met veel filmmateriaal, geluidsfragmenten en opdrachten. Je kunt deze volgen op de momenten dat het jou uitkomt. Ben je moe of heb je geen tijd meer? Dan sluit je de E-learning af en je gaat op een later moment weer verder.

Babykennis Academie

Babykennis Academie is in 2012 opgericht door Minke den Heijer, orthopedagoog NVO en Infant Mental Health- specialist DAIMH (IMH). Naar aanleiding van haar werk in de derdelijns specialistische GGZ ontstond het idee om nascholing te geven aan eerstelijns- en tweedelijnszorg. In de praktijk bleek dat moeilijke gevoelens bij ouders of belaste ouder-kind relaties vaak niet tijdig of onvoldoende gesignaleerd werden door de eerste- en tweedelijn. Daar ontstond de wens om de maatschappelijke kennis over het grote belang van de ouder-kind relatie voor de ontwikkeling van een kind te vergroten. Met dit werk draagt Babykennis Academie bij aan steeds beter afgestemde zorg voor ouders en baby's in Nederland. Babykennis Academie heeft ook online aanbod voor (aanstaande) ouders over ouderschap, welzijn en programma's ter versterking van de ouder-baby relatie.
info@babykennis.nl
0626750845
387, Jac. P. Thijssepark, Naarden, 1411XV