Training Elementen in Communicatie

communicatievisueel communiceren

Tijdens deze 2-daagse cursus leer je hoe je met iedereen kunt communiceren. Elk mens heeft zijn eigen stijl in gedrag en communicatie. Daarom lijkt het soms of het met sommige mensen gewoon niet lukt om zonder ruis te praten of iets af te spreken. Dit heeft te maken met voorkeuren en gewoonten, maar ook met opvoeding en aanpassing.

575
15 Punten
Online
Meerdere cursusdagen
Incompany

Prijzen

Regulier € 575
Opmerking :voor verloskundigen €575 en voor kraamverzorgenden €375

Beroepen

Kraamverzorgende
Accreditation in aanvraag
15 Punten
KCKZ
Verloskundigen
15 Punten
KNOV
Omschrijving

Tijdens deze 2-daagse cursus leer je hoe je met iedereen kunt communiceren. Elk mens heeft zijn eigen stijl in gedrag en communicatie. Daarom lijkt het soms of het met sommige mensen gewoon niet lukt om zonder ruis te praten of iets af te spreken. Dit heeft te maken met voorkeuren en gewoonten, maar ook met opvoeding en aanpassing.


We onderscheiden vier typen gedragsstijlen;

●Luchttypes, dit zijn creatieve en benaderbare mensen. Ze nemen graag leiding en zijn erg verbindend. Ze praten veel over gevoel, maar tonen het niet altijd makkelijk. Het zijn echte teambuilders.

●Watertypes, dit zijn echte gevoelsmensen. Ze zijn vriendelijk en zachtaardig en treden niet snel op de voorgrond. Ze houden van harmonie en hebben soms moeite hun grenzen te bewaken. Watertypes functioneren graag als lid van een team.

●Vuurtypes, vervullen hun taken gepassioneerd en doelgericht. Ze zijn nuchter en loyaal. Ze houden van schema's en nemen graag leiding. Ze voelen zich snel verantwoordelijk. Ze houden van eerlijk en direct. Het zijn geboren leiders in crisissituaties.

●Aardetypes zijn zachtaardig en nuchter. Vriendelijkheid en correctheid staan bij hen hoog in het vaandel. Ze treden niet snel op de voorgrond en zijn dienstbaar. Ze zijn enorm sterk in uitvoerende taken waarbij precisie en analytisch vermogen is vereist.


Herken jij jezelf al in een type?


Tijdens de training kom je erachter welk type jij bent. We kijken naar je aangeboren type en naar wat je qua gedrag hebt aangeleerd, op grond van wat het leven je bracht. Je leert de stijl van de ander herkennen en welke benadering de ander het beste past. Zo verbeter jij je relaties, je contact en krijgen je gesprekken meer diepgang en waarde. Je communicatie verbetert en dus ook je resultaten.

Deze training is geschikt en toegankelijk voor iedereen



Aanmelding kan door mij een e-mail te sturen.


Deze 2-daagse training is zeer geschikt voor teams. Denk hierbij aan een kring of VSV. Om een datum af te spreken stuur je mij een email.


De prijs is €575, voor verloskundigen en dit is inclusief lunch, koffie, thee en iets lekkers.

De training is geaccrediteerd door de KNOV in categorie A voor 12 punten en in categorie C voor 3 punten.

De prijs voor kraamverzorgenden bedraagt €375, de terugkommiddag met het MIO-deel is exclusief voor verloskundigen.


Bij het KCKZ is accreditatie aangevraagd.

Je ontvangt een handige syllabus als naslagwerk.

Arjenne Hoeksema, Verloskundige&Coach

Allereerst is het een vertrouwelijk gesprek, in een rustige en ontspannen sfeer. Er is alle ruimte en tijd voor jou en alles wat je bezighoudt. De coach stelt vragen en dat helpt je om meer inzicht te verkrijgen in je eigen gedachten en patronen. Daarnaast reikt de coach hulpmiddelen aan, waarmee jij je eigen wijsheid, kracht en innerlijke rust kunt vinden. Een hulpmiddel kan zijn: thuis iets voor jezelf opschrijven, of oefenen met een andere gedachte en dus een ander gevoel creëren. De gesprekken zijn gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen. Je leert hoe je kunt omgaan met gedachten en emoties. Je leert ook, dat je daar zelf veel invloed op kunt uitoefenen. We praten vooral over het hier en nu, over wat jou nu bezighoudt, wat houdt je tegen, wat gaat er goed, en wat niet. Indien nodig spreken we over je verleden, maar dat hoeft vaak niet. Je leeft immers nu!
arjennehoeksema@hotmail.com
0624255310
272, Buitenhofdreef, Delft, 2625RE