Deze cursus is verlopen

GIRLS' TALK+

meidenmeisjesjongerenjongereseksSeksueel misbruikseksuele voorlichting

Meiden met een lichte verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar voor het meemaken van (online) seksueel ongewenst gedrag en onbedoelde zwangerschap. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden seksueel wijs en weerbaar te worden?

450
15 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 450
Inclusief : e-learning, handleiding en cursusmateriaal

Beroepen

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
15 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
15 Punten
Registerpl
Gezinshuisouder
15 Punten
Registerpl
GGZ-agogen
15 Punten
Registerpl
Jeugdzorgwerker
15 Punten
Registerpl, SKJ
Omschrijving

In deze training leer je hoe je meiden begeleid om gezonde keuzes te maken in hun relaties en seksualiteit. Het weerbaar maken van meiden draagt bij aan het voorkomen van (online) seksuele grensoverschrijding en onbedoelde zwangerschap. Meiden leren over wensen en grenzen en je gaat met ze in gesprek over prettige, veilige en respectvolle relaties, vriendschappen en seks. Jouw rol en hoe jij hen kan begeleiden staat tijdens de training centraal.


De actieve en praktische werkvormen van Girls’ Talk+ sluiten goed aan bij de manier van leren van de doelgroep. Er is extra aandacht voor het meiden- en jongenslichaam, voor sexting en grooming en het vergroten van zelfvertrouwen. Tijdens een (optionele) bijeenkomst voor ouders geef je hen tips en handvatten om hun kind thuis te ondersteunen.

Rutgers scholing & training

office@rutgers.nl
0302313431
696, Arthur van Schendelstraat, Utrecht, 3511MJ