abcdeSIM voor Artsen

e-learningSerious gamespoedeisende hulpartsenSEH-artsenaiosopleiden aiosaniosnascholingABCDEABCDE-systematiekABCDE protocolABCDE vaardigheden

In deze e-learning module maakt u kennis met de ABCDE-systematiek, toegespitst op de situatie van de arts. Deze is bedoeld om op een systematische manier bij een acuut zieke of gewonde patiënt te onderzoeken of deze bedreigde of gestoorde vitale functies heeft die meteen interventie behoeven.

Op aanvraag
In aanvraag
E-learning
E-learning

Prijzen

Op aanvraag
Inclusief : jaar lang individuele toegang tot de serious game
Exclusief : BTW
Opmerking :voor een offerte op maat, kunt u altijd contact met ons opnemen via: support@virtualmedschool.com

Beroepen

Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABAN
Arts
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %

Doelen

Na afloop van de serious game ben je in staat om:

De patiënt m.b.v. ABCDE methodiek te onderzoeken.
De juiste ABCDE handelingen uit te voeren, zodat de patiënt stabiliseert.
De patiënt juist en tijdig over te dragen aan het juiste medische specialisme.
Omschrijving

In deze e-learning module maakt u kennis met de ABCDE-systematiek, toegespitst op de situatie van de arts. Deze is bedoeld om op een systematische manier bij een acuut zieke of gewonde patiënt te onderzoeken of deze bedreigde of gestoorde vitale functies heeft die meteen interventie behoeven.

De abcdeSIM module bevat 3 onderdelen:

  1. E-learning:Hierin nemen we alle onderdelen van de ABCDE stap voor stap door. De uitleg per onderdeel wordt afgewisseld met vragen. Deze vragen moet men met een voldoende score behalen.
  2. Kennistoets:Na deze module krijgt u een kennistoets. Nadat u een voldoende score heeft behaald op de kennistoets krijgt u toegang tot de ABCDE simulatie game (het icoon wordt dan pas zichtbaar).
  3. AbcdeSIM game:Hier moet u alle 5 scenario’s met een voldoende resultaat behaald hebben. U kunt altijd terugkeren om regelmatig uw ABCDE vaardigheden te oefenen op de virtuele SEH van abcdeSIM.

Algemene informatie:

AbcdeSIM is een e-learning en ‘serious game’ in één! De e-learning maakt het mogelijk om uw ABCDE-kennis te optimaliseren en deze kennis vervolgens via een levensecht digitaal spel in de praktijk te brengen.

Virtuele spoedomgeving:

Via de e-learning leert u alles over de ABCDE-werkwijze. Vervolgens kunt u deze kennis in de praktijk brengen in een virtuele spoedomgeving. Hier speelt u vijf scenario’s met steeds een andere casus. Alles is afgestemd op de werksituatie van de arts. De scenario’s dient u met goed gevolg af te sluiten voor uw accreditatie. Het spel bevat ook een uitgebreide tutorial. Kortom, train uw vaardigheden als arts met levensechte spoedpatiënten in deze medische ‘serious game’.

VirtualMedSchool

VirtualMedSchool is een platform voor educatie van artsen en verpleegkundigen, opleiding en nascholing. Ons vlaggenschip product is de serious game AbcdeSIM, ontwikkeld ism ErasmusMC en SBOH. Dit is een online gesimuleerde SEH, waar artsen en verpleegkundigen worden uitgedaagd om te zorgen voor de ziekste (virtuele) patiënten. Vergissingen zijn hier niet fataal, maar belangrijke leerpunten, waardoor de dagelijkse patiëntenzorg verbetert. Artsen leren de medische conditie nauwkeurig te beoordelen, levensbedreigende ziekten te herkennen en reanimeren en stabiliseren. ONZE AMBITIE IS om zoveel mogelijk artsen en verpleegkundigen te trainen met AbcdeSIM, om zo het medische educatieniveau te verbeteren en de kosten hiervan te reduceren. Met als hoofddoel het verbeteren van de dagelijkse patiëntenzorg.