Deze cursus is verlopen

Basistraining Kinderpalliatieve zorg

kinderpallitatieve zorgkinderenpalliatieve zorg

Deze training biedt een verdieping in de zorg voor het zieke kind. Naast kennis hebben van en kunnen omgaan met kinderen in hun verschillende ontwikkelingsstadia is het van belang inzicht te hebben in het palliatieve proces bij kinderen van diagnose tot en met nazorg.

855 - 950
7.5-38 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Variabel € 855 - 950
Inclusief : lesmateriaal en lunch

Beroepen

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
38 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
38 Punten
Registerpl
Geestelijk verzorger
7.5 Punten
SKGV
Gezinshuisouder
38 Punten
Registerpl
GGZ-agogen
38 Punten
Registerpl
Omschrijving

Inhoud

Deze training biedt een verdieping in de zorg voor het zieke kind. Naast kennis hebben van en kunnen omgaan met kinderen in hun verschillende ontwikkelingsstadia is het van belang inzicht te hebben in het palliatieve proces bij kinderen van diagnose tot en met nazorg. Welke specifieke problemen en symptomen kunnen zich voordoen en welke dilemma’s spelen mee in het besluitvormingsproces? Uitgangspunt hierbij is de Richtlijn Palliatieve Zorg voor Kinderen (www.nvk.nl). Je bent gesprekspartner voor de ouders en voor andere betrokken zorgverleners. Signaleren, observeren, afstemmen en elkaar consulteren zijn hierin belangrijke voorwaarden. Dit alles maakt dat je goed communiceert, inzicht hebt in de beleving van kind en gezin en kennis hebt van de mogelijkheden van andere hulpverleners. Tenslotte is palliatieve zorg voor kinderen een intensieve vorm van hulpverlenen waarbij je geconfronteerd kunt worden met heftige emoties van de ander of van jezelf. Wat doet dit met jezelf en je collega’s en hoe zorg je met elkaar dat je als professioneel kunt blijven functioneren? Ook hier wordt in de training aandacht aan gegeven.

Tijd

De ontvangst voor de training is om 9:00 uur. De training start om 9:30 uur en zal om 17:30 uur afgelopen zijn.

Doelgroep

De 4-daagse basistraining is bedoeld voor o.a. artsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen niveau 4 en 5, pedagogisch medewerkers, maatschappelijke werkers, geestelijk verzorgers werkzaam in de zorg voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende ziekte.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de training ontvang je een aantal huiswerkopdrachten via de digitale leeromgeving.

kenniscentrum kinderpalliatieve zorg