This course is expired

NSPOH Avondacademie – Planetary Health

sociale geneeskundePlanetary Healthgezonde leefomgeving

Maak jij je ook zorgen om de toekomst van onze planeet? En voel je de urgentie als professional om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving? Laat je in één avond online bijscholen bij de NSPOH Avondacademie over Planetary Health.

60
2 Points
Online
Nascholing
Webinar

Prices

Regular € 60

Professions

Arts beleid en advies KNMG
2 Points
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
2 Points
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
2 Points
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
2 Points
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
2 Points
ABSG

Skills

Samenwerken 40 %
Kennis en wetenschap 60 %

Speakers

Ernst Jurgens

Docent
bedrijfsarts, medisch bioloog & NVAB bestuurder

Nora van Gaal

Docent
AIOS 2e fase M+G, profielarts medische milieukunde en voorzitter werkgroep Planetary Health van de Jonge Arts Maatschappij + Gezondheid

Goals

Na afloop van deze module

kan je toelichten hoe de gezondheid van mensen in verbinding staat met planetaire gezondheid;
kan je uitleggen hoe Planetary Health onderdeel uitmaakt van jouw functie en rol als professional;
kan je toelichten hoe transdisciplinaire samenwerking -op gebied van Planetary Health- eruit kan zien.
Description

Wat je leert

Als professional in de sociale geneeskunde ben je niet alleen een hoeder van individuele gezondheid, maar ook van de gezondheid van onze planeet. De online avondscholing Planetary Health brengt deze essentiële verbinding tot leven, en biedt handvatten en kennis die nodig zijn om de gezondheid van zowel mensen als de planeet te verbeteren.

Leer hoe klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, vervuiling en andere milieufactoren onze gezondheid beïnvloeden. Ontdek hoe je in de spreekkamer en daarbuiten een cruciale rol speelt, door naast de zorg voor individuele patiënten ook actief bij te dragen aan het voorkomen van milieugerelateerde gezondheidsproblemen. Planetary Health experts Ernst Jurgens en Nora van Gaal gaan met elkaar in gesprek over transdisciplinair samenwerken om complexe planetaire gezondheidsuitdagingen aan te pakken. Schrijf je vandaag nog in voor de NSPOH Avondacademie Planetary Health!

Soort scholing

Een rondetafelgesprek tussen Ernst Jurgens, Nora van Gaal en gespreksleider Vera van Rijn. Je wordt actief betrokken bij het onderwijs door middel van een opdracht en je kan vragen stellen via de chat.

Voor wie

Deze uitvoering van de NSPOH Avondacademie is gericht op alle professionals werkzaam in de publieke- en arbeidsgezondheidszorg. De scholing is geschikt voor artsen, verpleegkundigen en andere professionals werkzaam in de sociale geneeskunde. De diversiteit aan professionals zien wij als meerwaarde zodat we vanuit verschillende disciplines inzicht krijgen in dilemma’s die direct of indirect te maken hebben met Planetary Health, en die veel verder voeren dan de spreekkamer. Je hebt elkaar nodig!

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV