Deze cursus is verlopen

Juridische aspecten bij Arbeid en Gezondheid

juridischjuridische aspectenarbeidsconflictgezondheidrecht en gezondheidszorgrechtwetgevingarbo

In de vorm van interactieve colleges brengen we je op de hoogte van de laatste wetswijzigingen, actuele regelgeving, nieuwe ontwikkelingen en recente jurisprudentie.

1600
24 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1600

Beroepen

Allergoloog / klinisch immunoloog
Accreditation in aanvraag
24 Punten
NVvAKI
Arts beleid en advies KNMG
24 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
24 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
24 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
24 Punten
ABSG
Omschrijving

Kennis en interpretatie van arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, arbowetgeving en gezondheidsrecht is essentieel wanneer je adviseert over arbeid en inzetbaarheid. Wil jij leren wat de juridische consequenties zijn van jouw advies? Wil je de relevante vraagstukken en wetgeving leren kennen en toepassen in je eigen praktijk? Doe dan deze vierdaagse module.


Deze module is een (keuze-)onderdeel in de medische vervolgopleiding bedrijfsgeneeskunde. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Voor elke losse dag uit deze module kun je je apart inschrijven. Lees meer over de moduledagen: arbeidsrecht, arbeidsomstandigheden en wetgeving, sociaal zekerheidsrecht en gezondheidsrecht. De module is ook incompany uit te voeren.


Tijdens de module wordt gebruik gemaakt van het boek ’Arbeidsrecht in de praktijk” (12e druk, D.M. van Genderen et al.) en ‘Arbeidswetgeving’ (laatste druk, W.L. Roozendaal). Je dient deze boeken zelf aan te schaffen.


In deze module staan de meest essentiële wet- en regelgeving en jurisprudentie centraal van:

-het arbeidsrecht

-het sociale zekerheidsrecht.

-de arbowetgeving.

-het gezondheidsrecht.


De focus is gericht op nieuwe ontwikkelingen, vraagstukken uit de praktijk en jouw toepassing van deze wet- en regelgeving. Als een rode draad door de module lopen de consequenties van de veranderende wet- en regelgeving. Voor jou, voor werkgevers en voor werknemers. Natuurlijk hebben we de invoering, interpretatie en impact van de WWZ in het programma opgenomen. Daarnaast discussiëren we over de impact van de WWZ voor jouw praktijk.


In de vorm van interactieve colleges brengen we je op de hoogte van de laatste wetswijzigingen, actuele regelgeving, nieuwe ontwikkelingen en recente jurisprudentie. Er is veel ruimte voor discussie en de inbreng van eigen casuïstiek.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV