Deze cursus is verlopen

Volksgezondheidsproblemen beter begrijpen

volksgezondheidpublic healthpublieke gezondheid

Wil je je kennis over de actuele stand van de wetenschap bijspijkeren? En leren hoe die zich verhoudt tot je eigen praktijk? Doe dan deze module.

2530
30 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2530

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
30 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
30 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
30 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
30 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
30 Punten
ABSG

Competenties

Medische handelen 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Organisatie en financiering 20 %
Omschrijving

Deze basismodule is onderdeel van de Master Public Health. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.


Tijdens de lessen volg je de (actuele) ontwikkelingen in de volksgezondheid en volksgezondheidsonderzoek. Je verdiept je in het verleden en heden van de Nederlandse gezondheid en gezondheidszorg. Je brengt trends en verklaringen in kaart. Bovendien onderzoek je een breed scala aan risicofactoren, waaronder ongezond gedrag, vergrijzing, chronische ziekten en sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Ten slotte is er aandacht voor de publieke gezondheid en gezondheidszorg in internationale context.


De leerstof oefen je op situaties in je eigen praktijk en je sluit de module af met een literatuurstudie en een mondeling examen.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV