Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18

jeugdgezondheidszorgjgzopvoedingopgroeiengroeiontwikkelingenbasiskenniskindermishandelingartis screeningsjeugdartsenpsychosociale problematiekhuid- en hart afwijkingen

De jeugdarts ziet alle kinderen gedurende hun ontwikkeling en heeft een cruciale rol in het tijdig opsporen en signaleren van eventuele afwijkingen of andere factoren die van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van de jeugdige. Heb jij affiniteit met deze doelgroep of wil je weten of het beroep van jeugdarts bij jou past? Doe dan de geaccrediteerde Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0 – 18 jaar! In deze module leer je de basiskennis en -vaardigheden die je nodig hebt om een start te maken in het brede en interessante werkveld van de jeugdarts.

8th Apr 2024
2875
36 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2875

Datum en locatie

08 Apr 2024
09:30
17 Jun 2024
16:30
Utrecht Utrecht Stationshal, 12
13 Sep 2024
09:00
22 Nov 2024
16:30
Eindhoven Eindhoven Kennedyplein, 204

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
36 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
36 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
36 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
36 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
36 Punten
ABSG

Doelen

Na afloop van deze zesdaagse Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0 – 18 jaar:

kun je lege artis screenings en onderzoeken uitvoeren als startende jeugdarts
ken je de meest gebruikte richtlijnen in de JGZ
ken je veel voorkomende thema’s binnen het werk van de jeugdarts.
Omschrijving

De introductiecursus JGZ 0-18 jaar heeft over het algemeen twee doelgroepen: de cursus is erop gericht jeugdartsen (niet in opleiding) te ondersteunen in het inwerktraject en om artsen (bijv. basisartsen, huisartsen, klinisch specialisten) kennis te laten maken met het werkveld van de jeugdarts. Afhankelijk van tot welke doelgroep je behoort, ben je al dan niet werkzaam in de jeugdgezondheidszorg. Volg je alleen de cursus, dan ontvang je een B-certificaat. Word je tevens gedurende een periode begeleid door een praktijkbegeleider binnen jouw organisatie, dan ontvang je aan het einde een A-certificaat.

Tijdens de module verdiep je je in de problematiek die zich kan voordoen bij de groei, ontwikkeling en opvoeding van een kind. Je verwerft basiskennis om de taken van een startende jeugdarts uit te kunnen voeren binnen een jeugdgezondheidszorgorganisatie.

In deze introductiecursus komen diverse onderwerpen aan bod waarmee een jeugdarts geregeld in aanraking komt, of taken die een jeugdarts aan het begin van zijn/haar carrière (grotendeels) zelfstandig uitvoert. Hierbij kun je denken aan overgewicht, veelvoorkomende psychosociale problematiek, kindermishandeling, opvoedondersteuning en huid- en hart afwijkingen en het uitvoeren van zintuigscreening en ontwikkelingsonderzoek. Binnen deze kennismaking met het werk(veld) van de jeugdarts, wordt tevens aandacht besteed aan het verwerven van communicatievaardigheden.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV