Deze cursus is verlopen

Opfrissen richtlijn psychische problemen

psychische problemenpsychischrichtlijn psychische stoornissen

Doe deze eendaagse module en spijker je kennis over de activerende benadering bij.

415
6 Punten
Online
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 415

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
6 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
6 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
6 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
6 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
6 Punten
ABSG

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.


In deze module fris je je kennis op rond de systematiek van de NVAB Richtlijn psychische problemen. Deze richtlijn met de nieuwste inzichten is meer dan ooit gebaseerd op resultaten uit onderzoek en wetenschap. Je actualiseert je kennis over de activerende benadering en je maakt kennis met de nieuwe inzichten uit deze herziene richtlijn. De aanpak van de activerende benadering met daarbij de nieuwere begrippen positieve gezondheid en de capability-benadering zijn in deze richtlijn verder versterkt.


Het resultaat werkt versterkend op het probleemoplossend vermogen van zowel de patiënt/werknemer als van de leidinggevende/werkgever. De aanpak geeft bovendien een gunstige prognose voor duurzame en structurele werkhervatting.


In deze module is veel ruimte voor eigen casuïstiek en het bespreken van problemen die je in de praktijk ondervindt. Korte, interactieve presentaties worden afgewisseld met discussies en praktische oefeningen in kleine groepen. Ter voorbereiding op deze dag neem je uit eigen praktijk een casus mee als huiswerkopdracht.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV