Deze cursus is verlopen

Eetstoornissen bij (jonge) kinderen

kinderartsarts maatschappij en gezondheiddiëtistlogopedistverpleegkundigemaatschappelijk werkerspedagoogARFIDsondevoedingkinderpsycholoogervaringsverhalenpodcast Nee-etenCOVID-pandemiehongerprovocatie

Voor (jonge) kinderen is het van levensbelang dat ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen. De zorgen zijn daarom groot als bijvoorbeeld een pasgeborene alle voeding direct weer teruggeeft, als een 1-jarige bij elke maaltijd de kaken stijf op elkaar houdt of als er op een latere leeftijd een eetstoornis wordt ontwikkeld. Daarom deze dag zodat u weer op de hoogte bent van de laatste stand van zaken.

249
4-5 Punten
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 249

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
11 Oct 2022
11 Oct 2023
4 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
11 Oct 2022
11 Oct 2023
4 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
11 Oct 2022
11 Oct 2023
4 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
11 Oct 2022
11 Oct 2023
4 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
11 Oct 2022
11 Oct 2023
4 Punten
ABSG
Omschrijving

Accreditatie

Kijk voor de meest actuele èn volledige informatie betreffende de accreditatie van deze bijeenkomst op: https://www.scem.nl/agenda. De informatie op onze website is te allen tijde leidend.

 

Programma

  • Het symposium wordt geopend met indrukwekkende ervaringsverhalen van een ouder en een kind, aangevuld met een 'podcast' over 25 jaar Nee-eten!
  • We staan ook stil bij het effect dat de COVID-pandemie op kinderen met voedingsproblemen heeft gehad en nog heeft.
  • Aansluitend vertellen inspirerende en deskundige sprekers u meer over de eetstoornis ARFID, de lange-termijn effecten van hongerprovocatie, de voor- en nadelen van sondevoeding en de wetenschappelijke achtergronden van blended diet.


Workshops

  • In de middag gaan we de diepte in en kunt u deelnemen aan twee interactieve en verdiepende workshops. De thema’s worden vanuit verschillende medische, paramedische, gedragswetenschappelijke disciplines benaderd waarbij het perspectief van de ouders niet wordt vergeten.
  • Ook is er veel ruimte voor vragen en een levendige discussie.


25 jaar Nee-eten!

De patiëntenvereniging Nee-eten! bestaat 25 jaar en dat willen we samen met u vieren. De vereniging Nee-eten! heeft zich in de afgelopen 25 jaar enorm ontwikkeld: van belangenbehartiging (lotgenotencontact en voorlichting) tot meedenken bij het vernieuwen van de richtlijn en oprichten van een multidisciplinaire adviesraad (zie achterzijde voor meer informatie). Voor kinderen met een eetproblematiek is eten vaak geen feestje, niettemin heeft deze dag een feestelijk randje. We heten u graag welkom op 11 oktober in de Reehorst te Ede!

​Angelika Kindermann, Emma Kinderziekenhuis / AUMC Marianne van Leeuwen, Nee-eten!  Logo_Vereniging_Nee-eten.jpg Yvonne van Mameren, Nee-eten!



SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH