This course is expired

1st Dutch Thrombosis Academy

cardiologieinternist

De Dutch Thrombosis Academy is voornemens jaarlijks een kleinschalige researchbijeenkomst voor internisten, longartsen, cardiologen, huisartsen en trial nurses/studiecoördinatoren (of in opleiding voor een van deze specialismen) met belangstelling voor trombose te organiseren. Het doel van deze bijeenkomst is het verdiepen van kennis op het gebied van trombose door met andere specialisten onderzoeksplannen en -resultaten te bespreken. De nadruk ligt bij de bijeenkomst op research, maar een deel van de voordrachten zal ook gaan over praktische consequenties.

45 - 150
7 Points
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prices

Variable € 45 - 150
Note :45 euro - zonder overnachting 150 euro - inclusief overnachting en ontbijt Hotel Theater Figi in Zeist

Professions

Cardioloog
30 Jun 2022
29 Jun 2023
7 Points
NVVC
Internist
30 Jun 2022
30 Jun 2023
7 Points
NIV
Physician Assistant
30 Jun 2022
30 Jun 2023
7 Points
NIV, NVVC

Skills

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %

Program

Description

Beste collegae,


Het is ons een groot genoegen jullie persoonlijk uit te nodigen voor de eerste bijeenkomst van de Dutch Thrombosis Academy die op donderdag 30 juni 2022 zal plaatsvinden in Hotel Theater Figi te Zeist.


De Dutch Thrombosis Academy is voornemens jaarlijks een kleinschalige researchbijeenkomst voor internisten, longartsen, cardiologen, huisartsen en trial nurses/studiecoördinatoren (of in opleiding voor een van deze specialismen) met belangstelling voor trombose te organiseren.


Het doel van deze bijeenkomst is het verdiepen van kennis op het gebied van trombose door met andere specialisten onderzoeksplannen en -resultaten te bespreken. De nadruk ligt bij de bijeenkomst op research, maar een deel van de voordrachten zal ook gaan over praktische consequenties.


De stuurgroep, verantwoordelijk voor het wetenschappelijke programma en leiding tijdens deze meeting, bestaat uit het bestuur van Dutch Thrombosis Network: Prof. dr. Menno Huisman, Prof. dr. Saskia Middeldorp, Dr. Erik Klok, Dr. Jenneke Leentjens, Dr. Geert Jan Geersing en Dr. Wim Lucassen.


Dutch Thrombosis Network is enkele jaren geleden opgericht met als voornaamste doel het verrichten van (academische) trombose studies, www.dutchthrombosisnetwork.org.


Elke arts, verpleegkundige, niet-klinische onderzoeker, of trial coördinator met belangstelling voor trombose kan, zonder kosten, lid worden. Hiertoe kun je een e-mail sturen aan Monique Doop-Hamer: m.d.hamer@lumc.nl.


De 1e bijeenkomst van Dutch Thrombosis Academy heeft 5 onderwerpen:

 

  • Sessie 1: Atypical Site Thrombosis: Splanchnic Vein Thrombosis - Cerebral Vein Thrombosis - hic sunt leones
  • Sessie 2: Thrombosis research in the general practitioners area
  • Sessie 3: Acute treatment of VTE - trials update
  • Sessie 4: Novel antithrombotics and niches for treatment
  • Sessie 5: Pitches door jonge onderzoekers

Bovenstaande onderwerpen worden gepresenteerd en begeleid door zowel experts als (startende) jonge onderzoekers. De kleinschaligheid van deze bijeenkomst maakt dat er volop gelegenheid is voor interactie en discussie, zowel over fundamentele vragen als over de klinische consequenties.


Met vriendelijke groet,


Prof. dr. Menno Huisman, internist-vasculaire geneeskunde

Prof. dr. Saskia Middeldorp, internist-vasculaire geneeskunde

Dr. Erik Klok, internist-vasculaire geneeskunde

Dr. Jenneke Leentjens, internist-vasculaire geneeskunde

Dr. Geert Jan Geersing, huisarts

Dr. Wim Lucassen, huisarts

Bureau Prevents

info@bureau-prevents.nl
0624912109
23, Julianalaan, Harmelen, 3481CJ