This course is expired

Van patiënt naar persoon

behandelingoudere patiëntpatiëntpatiënt naar persoon

Tijdens de cursus worden handvatten aangereikt om als team (arts-verpleegkundige) een passend behandel- en zorgplan te bepalen dat afgestemd is op de voorkeuren/doelen van de oudere patiënt.

30th Jun 2022
09:00 - 17:00
465 - 975
Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Variable € 465 - 975
Includes : koffie/thee, lunches en lesmateriaal

Date and Location

30 Jun 2022
09:00
02 Dec 2022
17:00
UMCG Groningen Hanzeplein, 120

Professions

Anesthesioloog
Date on request
ABAN
Arts
Date on request
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Date on request
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Date on request
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
Date on request
ABAN
Description

Geven oudere patiënten u vaak hoofdbrekens bij het bepalen van de passende behandeling en de zorg rondom de behandeling? Sluiten bestaande zorgpaden, richtlijnen of protocollen niet aan bij de wensen van uw oudere patiënt? Dan is deze cursus zeer interessant voor u. Lees meer informatie in de context en achtergrond.


Tijdens de cursus worden handvatten aangereikt om als team (arts-verpleegkundige) een passend behandel- en zorgplan te bepalen dat afgestemd is op de voorkeuren/doelen van de oudere patiënt. U krijgt van experts tips en trucs via korte verdiepingsvoordrachten en casuïstiek besprekingen. Bovendien worden praktijksituaties getraind.


In het passend behandelplan wordt naast de medische situatie van de patiënt de gezondheidssituatie in kaart gebracht (somatisch, psychisch, sociaal en functioneel) en wordt met behulp van Outcome Prioritization Tool (OPT) naar de wensen en behandeldoelen van de patiënt gevraagd. Tijdens een multidisciplinair overleg (MDO) wordt aan de hand van deze informatie besproken wat verschillende behandelopties betekenen en welke optie het best past bij ziekte én persoon. Door alle expertises en ervaringen naast elkaar te leggen wordt er een advies op maat gevenen kunnen patiënt en professionals samen tot de juiste zorg en behandeling komen.

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.
paog@umcg.nl
0503611402
1, Hanzeplein, Groningen, 9713 GZ