Deze cursus is verlopen

HEVIG MENSTRUEEL BLOEDVERLIES (HMB)

menstruatiebloedverlies

Maar liefst één op de vijf vrouwen in de leeftijd van 35 tot 55 jaar heeft te maken met hevig menstrueel bloedverlies (HMB). In Nederland gaat het daarbij om ongeveer 500.000 vrouwen. Vrouwen die als gevolg daarvan niet alleen lichamelijke klachten ervaren (vermoeidheid door ijzertekort), maar vaak ook psychische (angst voor doorlekken) én maatschappelijke (werk moeten verzuimen, sportlessen of sociale afspraken afzeggen) hindernissen ervaren.

Gratis
1 Punten
Online
Nascholing
Webinar

Prijzen

Gratis
Opmerking :vrijgesteld van BTW

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
26 Jun 2022
01 Jun 2023
1 Punten
ABC1
Huisarts
26 Jun 2022
01 Jun 2023
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
26 Jun 2022
01 Jun 2023
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
26 Jun 2022
01 Jun 2023
1 Punten
ABC1
Omschrijving

Geachte collega,

Maar liefst één op de vijf vrouwen in de leeftijd van 35 tot 55 jaar heeft te maken met hevig menstrueel bloedverlies (HMB). In Nederland gaat het daarbij om ongeveer 500.000 vrouwen. Vrouwen die als gevolg daarvan niet alleen lichamelijke klachten ervaren (vermoeidheid door ijzertekort), maar vaak ook psychische (angst voor doorlekken) én maatschappelijke (werk moeten verzuimen, sportlessen of sociale afspraken afzeggen) hindernissen ervaren. Anders dan veel vrouwen zelf denken, is HMB niet iets ‘dat er nu eenmaal bij hoort’; het is een medisch erkende aandoening waaraan in veel gevallen iets te doen valt.

Om uw kennis over HMB en over de zorg die u kunt bieden aan vrouwen met HMB op te frissen dan wel uit te breiden, organiseren wij op 28 juni a.s. een webinar. De (kundige en enthousiaste) presentatie daarvan is in handen van dr. Bertho Nieboer, gynaecoloog in het Radboudumc en hoofdredacteur van Medisch Contact. Hij

zal om te beginnen ingaan op de vraag ‘wat is hevig menstrueel bloedverlies precies?’ Oftewel, wanneer is het bloedverlies zodanig dat de diagnose HMB op zijn plaats is? En wanneer is het zinvol dat de huisarts de vrouw verwijst naar de gynaecoloog? Vervolgens komen de verschillende mogelijke oorzaken van HMB aan de orde, variërend van een verstoorde hormoonbalans tot myomen, poliepen, adenomyose en polycysteus ovarium syndroom. Natuurlijk is er ook volop aandacht voor de behandelopties, zowel in de eerste als in de tweede lijn.

Kortom, na dit webinar bent u weer thuis in alle finesses van HMB.

Namens de sprekers

Dr. Bertho Nieboer, gynaecoloog, Radboud UMC

Maaike Lunstroot, Huisarts, Den Haag


Deze webinars worden mogelijk gemaakt door Bayer 

PP-PF-WHC-NL-0106-1

Mark Two Academy

info@marktwo.nl
0334345730
22, Speelkamp, Leusden, 3831PE