Deze cursus is verlopen

Symposium: praktische huidkankerzorg voor huisartsen

HuidkankerkankermelanoompraktischhuisartshuisartsenimmuuntherapieChemotherapieactinische keratose

Jaarlijks stijgt nog steeds de huidkanker incidentie. Tijdens dit symposium zal de focus liggen op huid(pre)maligniteiten. Zowel diagnostiek als praktische vaardigheden komen aan bod.

60
In aanvraag
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 60
Opmerking :Studenten betalen €30,-

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
Accreditation in aanvraag
ABC1
Huisarts
Accreditation in aanvraag
ABC1
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
Accreditation in aanvraag
ABC1

Sprekers

Marjolein Berger

Voorzitter van het symposium en hoogleraar huisartsengeneeskunde UMCG

Frank Willem Janssen

Voorzitter van het symposium en hoogleraar gynaecologie LUMC en TU Delft

Drs. Loes Vos

AIOS dermatologie AMC
Ze was betrokken bij de landelijke richtlijn actinische keratosen, een premaligne aandoening die tegenwoordig ook in de huidartsenpraktijk veelvuldig voorkomt. Zij zal de richtlijn toelichten en de behandeling in de huisartsenpraktijk met lokale chemotherapeutica doornemen. Welke actinische moeten worden behandeld? Op verzoek van de beroepsgroep zal ook wel/geen behandeling van basaalcelcarcinomen op oudere leeftijd worden meegenomen.

Dr. Irma Wisgerhof

Dermatoloog Mohs klinieken
Zij zal bespreken hoe om te gaan met huidkanker bij kwetsbare ouderen. Met welke factoren houd je rekening in de diagnostiek en therapie van verschillende vormen van huidkanker in deze groep patiënten.

Tristan Bruijn

ANIOS dermatologie huid & melanoom centrum AVL
Hij gaat aan de hand van casuïstiek in op huidproblemen die veelvuldig optreden bij patiënten die behandeld worden met immuun-en targeted therapie. Hoe kan je tijdens de kuren jouw patiënten hierbij ondersteunen.

Dr. Elsemieke Plasmeijer

Dermatoloog AVL
Zij zal de diagnostiek middels Vectra doornemen. Tijdens deze avond zal je dit unieke apparaat, dat in Nederland alleen in het Antoni van leeuwenhoek wordt gebruikt, in werking zien in het nieuwe Centrum voor Vroegdiagnostiek. Bovendien zal zij het belang van follow up van gepigmenteerde huidlaesies in de huisartsenpraktijk (middels fotografie) met ons delen.

Drs. Yannick Elshot

Dermatoloog AVL en Amsterdam UMC
Hij zal als expert op het gebied van dermatoscopie met u de gepigmenteerde huidlaesies – naevi en melanomen – doornemen. Welke laesies zijn verdacht en hoe ga je hier in de praktijk mee om?

Dr. Marianne Crijns

Dermatoloog AVL
Marianne Crijns, spreker bij de kunsthonoursclass en ontwikkelaar van DermArts app, zal de presentator zijn van een inspirerende quiz.

Programma

Omschrijving

Loes Vos was betrokken bij de landelijke richtlijn actinische keratosen, een premaligne aandoening die tegenwoordig ook in de huidartsenpraktijk veelvuldig voorkomt. Zij zal de richtlijn toelichten en de behandeling in de huisartsenpraktijk met lokale chemotherapeutica doornemen. Welke actinische moeten worden behandeld? Op verzoek van de beroepsgroep zal ook wel/geen behandeling van basaalcelcarcinomen op oudere leeftijd worden meegenomen.


Tristan Bruijn, gaat aan de hand van casuïstiek in op huidproblemen die veelvuldig optreden bij patiënten die behandeld worden met immuun-en targeted therapie. Hoe kan je tijdens de kuren jouw patiënten hierbij ondersteunen.


Elsemieke Plasmeijer zal de diagnostiek middels Vectra doornemen. Tijdens deze avond zal je dit unieke apparaat, dat in Nederland alleen in het Antoni van leeuwenhoek wordt gebruikt, in werking zien in het nieuwe Centrum voor Vroegdiagnostiek. Bovendien zal zij het belang van follow up van gepigmenteerde huidlaesies in de huisartsenpraktijk (middels fotografie) met ons delen.


Yannick Elshot zal als expert op het gebied van dermatoscopie met u de gepigmenteerde huidlaesies – naevi en melanomen – doornemen. Welke laesies zijn verdacht en hoe ga je hier in de praktijk mee om?


Tot slot zijn veel (huis)artsen geïnteresseerd in kunst, omdat bij beide vakken diagnostiek, observeren en analyseren een belangrijke rol speelt. Hoe kun je dit aan de hand van huidziekten in de beeldende kunst oefenen en je gaat dit zelf in de praktijk brengen aan de hand van een inspirerende quiz. Marianne Crijns, dermatoloog, spreker bij de kunsthonoursclass en ontwikkelaar van DermArts app, zal hiervan de presentator zijn.


Doelgroep: Het symposium is voor huisartsen geïnteresseerd in dermatologie en de nieuwste ontwikkelingen.


Meer informatie: Als je vragen hebt, dan kan je per e-mail contact opnemen met AVL Academie – Symposiumdesk: symposiumdesk@nki.nl


Routebeschrijving:

Het Antoni van Leeuwenhoek beschikt over parkeergelegenheid. 


Ook per openbaar vervoer is het Antoni van Leeuwenhoek goed bereikbaar.

Je kunt vanaf station Amsterdam Lelylaan, RAI, Zuid, Duivendrecht of Sloterdijk metro 50 nemen naar halte Heemstedestraat. Vanaf hier is het ongeveer tien minuten lopen. Je kunt ook tram 2 nemen richting Nieuw-Sloten en uitstappen bij de halte Johan Huizingalaan.


Kijk voor meer informatie op https://www.avl.nl/agenda/2022/symposium-praktische-huidkankerzorg-voor-huisartsen/

Antoni van Leeuwenhoek

y.schaefers@nki.nl
121, Plesmanlaan, Amsterdam, 1066CV