Online Basiscursus Dermatoscopie

dermatologiedermatoscopiedermatoscoophuidafwijkingenmaligniteitbenignehuidaandoeningenverdachte huidafwijkingenhuisartsPhysician assistants

Leer de dermatoscoop hanteren en verbeter je diagnostiek van verdachte huidafwijkingen zodat je vaker het juiste beleid kunt inzetten met een betere behandeling en prognose voor je patiënt. Voor huisartsen, VS en PA geaccrediteerd voor 10 punten. Eerstvolgende startdatum is 18 januari 2022. Maximum aantal deelnemers is 25.

597
10 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 597

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
10 Punten
ABC1
Huisarts
10 Punten
ABC1
Physician Assistant
10 Punten
ABC1, NAPA
Specialist ouderengeneeskunde
10 Punten
ABC1
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
10 Punten
VSR

Competenties

Medische handelen 80 %
Kennis en wetenschap 20 %

Sprekers

Maartje Spit

Expert in dermatoscopie
MSc, Maartje Spit, expert in dermatoscopie. Maartje behaalde haar ‘Professional Diploma of Dermoscopy’ bij HealthCert Education, Australië. Het is haar missie om de huidkankerzorg in Nederlandse huisartsenpraktijken te verbeteren door huisartsen, VS en PA te trainen in de herkenning van verdachte huidafwijkingen met de dermatoscoop. Zij is auteur van twee praktische handboeken voor de huisartsenpraktijk en schrijft wekelijks bijdragen over dermatoscopie op LinkedIn. Zij geeft al jaren les over dit onderwerp op congressen en opleidingsinstituten. Vorig jaar was zij te gast bij Huisarts Podcast.nl Zij brengt huisartsen samen op een online platform voor dermatoscopie waar er dagelijks met elkaar casussen uitgewisseld worden en waar ervaren collega's deze van deskundige feedback voorzien. Dit platform is onderdeel van de online basiscursus dermatoscopie, zodat er niet alleen kennisoverdracht is maar er ook veel geoefend kan worden. Voor haar inspanningen voor de huidkankerzorg in Nederland ontving zij in oktober 2021 de Els Borst prijs.

Doelen

De cursist kan met behulp van de dermatoscoop differentiëren tussen pluis en niet-pluis.
De cursist kan de volgende benigne en (pre) maligne huidafwijkingen in de huisartsenpraktijk diagnosticeren met behulp van de dermatoscoop en de patroonanalyse volgens Kittler
De cursist kan het juiste beleid inzetten bij verdachte huidafwijkingen conform de NHG Standaard verdachte huidafwijkingen.
De cursist weet na afloop van de cursus hoe zich verder te bekwamen.
Omschrijving

Voor wie is deze basiscursus dermatoscopie geschikt?

  • Huisartsen, physician assistants en verpleegkundig specialisten werkzaam in de eerste lijn;
  • Behandelaars die nog weinig kennis hebben van dermatoscopie;
  • Behandelaars die elders een basistraining hebben gevolgd, maar hier nog niets mee gedaan hebben in de praktijk.



Spico e-ducatie