Deze cursus is verlopen

Meer tijd voor de patiënt (NIEUW)

nascholinghuisartsentijd voor de patiënt

Heeft u al weleens gedacht aan hoe het zou zijn om meer tijd te hebben voor uw patiënten? Maar weet u niet goed hoe dit aan te pakken? We willen dat u kwaliteit kunt blijven leveren en met plezier uw vak uit kunt oefenen, ook in drukke tijden. Standaardoplossingen zijn er niet, daarom helpen we u graag met het vinden van een passende aanpak, waarmee u de volgende dag aan de slag kunt gaan.

385
3 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 385
Kortingen
€ 195
Alleen voor leden
€ 110
Aios

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1, CvAH
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Sprekers

Janneke Belo

kaderhuisarts
Janneke Belo is kaderhuisarts Beleid en Beheer, klinisch epidemioloog en bestuurskundige. Naast haar werk als praktijkhoudend huisarts in Valkenburg (ZH) is zij eigenaar van Belo Zorg Consult van waaruit zij training en advies op het gebied van bestuur, beleid en management aan eerstelijns zorgprofessionals verzorgt. Haar specifieke aandachtsgebieden zijn ‘healthcare governance’ en ‘public value creation’. Als kaderhuisarts verzorgt zij aan eerstelijns professionals zowel scholingen als begeleidingstrajecten op het gebied van missie en visie, strategisch management, governance, verander- en projectmanagement.

Jenny Heering

huisarts
Jenny Heering, huisarts en beleidsmedewerker LHV, onder andere werkzaam op de dossiers Meer tijd voor de patiënt, het Aanbod huisartsenzorg en Toekomstvisie huisartsenzorg.

Doelen

U krijgt inzicht in waarom Meer tijd voor de patiënt nuttig is voor uw praktijk of de praktijken waarvoor u waarneemt
U ontwikkelt een visie op een succesvolle oplossingsrichting voor uw praktijk of de praktijken waarvoor u waarneemt.
U maakt een begin met een op uw situatie toegespitst plan en ontvangt feedback van deelnemers en trainers op zowel inhoud als praktische realisatie (uitvoering, financiering)
U krijgt inzicht in uw visie op praktijkvoering en aanbod
Omschrijving

Inhoud

Bekijk Meer tijd voor de patiënt - LHV voor meer informatie over de oplossingsrichtingen om meer tijd voor de patiënt te realiseren en laat u door collega-huisartsen inspireren.

We gaan met u in dialoog, dagen u uit om creatief na te denken en niet direct in oplossingen te schieten. U doet nieuwe ideeën op waarmee u vervolgens aan de slag gaat door een projectplan te schrijven. Daarbij wordt u ondersteund door de Handreiking Meer tijd voor de patiënt <link naar>, de docenten en uw medecursisten. U kunt het projectplan direct de volgende dag in de praktijk gaan brengen.

Programma

- Introductie en kennismaking

- Theorie en achtergrond

- Visievorming: Wat wil je met je praktijk (of de praktijk waar je waarneemt), wat wil je in je werk en hoe wil je werken?  

  • Praktijkvoering en aanbod
  • Basisaanbod/aanvullend aanbod
  • Veel/ weinig personeel. Delegeren of zelf doen
  • Ruimte beschikbaar
  • Regionale/wijkgebonden uitdagingen of kansen
  • Patiëntenpopulatie
  • Et cetera

- Wat versta je onder Meer tijd voor de patiënt, waarom wil je dit realiseren? Hoe denk je dit te realiseren (samenwerking, financiering)?

- Aan de slag: projectontwerp oplossing Meer tijd voor de patiënt

- Bespreken projectplan en feedback

- Plenaire afsluiting

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL