Deze cursus is verlopen

Met meer energie aan het werk! (NIEUW)

Energieenergiekmentale gezondheidmental healthpositieve energie

In deze cursus staat de in het Heartmath Institute in Californie ontwikkelde zelf regulatie methode voor stresshantering en opbouw van veerkracht centraal.

300
3 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 300
Opmerking :Leden € 150,- ; Aios € 75,-

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Praktijkmanager
3 Punten
KPM
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
3 Punten
NVvPO, LV POH-GGZ

Sprekers

Hans Hoogervorst

Huisarts
Hans Hoogervorst is huisarts sinds 1979 en had vanaf 1984 tot 2014 een huisartspraktijk in Amstelveen en is momenteel waarnemend huisarts. Hans was betrokken bij de invoering van het vak huisartsgeneeskunde in het medische curriculum bij Vrije Universiteit en wetenschappelijk onderzoek naar leerprocessen bij diabetespatiënten. Ook was hij zowel regionaal als landelijk bestuurlijk actief en tot 2017 erkend kwaliteitsconsulent voor nascholing en toetsing van huisartsengroepen. Hij heeft in 2015 de opleiding tot gelicenceerd Heartmathcoach met succes afgerond.

Doelen

Centraal leerdoel: de HeartMath methodiek beter leren kennen en praktisch toe passen
U leert technieken waarmee u zich bewuster wordt van eigen lichaamssignalen en emoties ter verhoging van uw veerkracht
U leert hartritmevariatie kennen en hoe deze samenhangt met emoties
U leert biofeedback op deze hartritmevariatie toe te passen en hoe u stress kan omzetten in veerkracht
U leert enkele HeartMath technieken die u kunt toepassen voor uzelf (en patienten)
U hebt inzicht gekregen in wetenschappelijke onderbouwing en de twee pijlers waarop de HeartMath methode stoelt
Omschrijving

Zou u ook zo graag de stress van de dagelijkse dingen de baas zijn? Als huisarts wilt u voor uw patiënten en voor uw privé-omgeving de energie behouden om alles te kunnen doen wat u wilt.




Een leven met alle energie, waarbij het lijkt alsof er 48 uur in een dag zit en niks u van uw à propos brengt, het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Wanneer u deze training volgt leert u door middel van de HearthMath methode meer bewust te worden van uw lichaam en emoties. Hiervoor wordt een biofeedbackapparaatje gebruikt. Deze methode is ook nog eens toe te passen op uw patiënten.  




Kies niet langer voor een stressvol leven maar schrijf u vandaag nog in voor de cursus! Naast een leven met balans ontvangt u ook nog eens 3 accreditatiepunten. 




Inhoud


In deze cursus staat de in het Heartmath Institute in Californie ontwikkelde zelf regulatie methode voor stresshantering en opbouw van veerkracht centraal.    




De neurocardiofysiologische en psychotherapeutische achtergrond van de HeartMath-methode wordt toegelicht. Ook gaan we in op de wetenschappelijke onderbouwing van de HeartMath-Methode. We staan stil bij de waarde van de methode voor de huisartsenpraktijk en ziektebeelden waarbij de methode al is toegepast. Vervolgens oefenen we met de biofeedback en krijgt u een paar HeartMath-technieken aangereikt. Deze kunt u gebruiken om de eigen veerkracht of die van uw patiënt te verhogen.




Programma


Tijdens de cursus wordt de theorie steeds gevolgd door een oefening om de cursist in staat te stellen de kennis ook op zichzelf te betrekken.




De verschillende begrippen binnen de methode zoals zelfmanagement, veerkracht, stressreacties, gedragsverandering, lichaamsbewustzijn, emoties.

De neurocardiofysiologische reden waarom HeartMath zich richt op lichaamsbewustzijn, emotieregulatie en biofeedback en de hart-brein communicatie.

De centrale doelstelling van het HeartMath instituut, het algoritme en de uitgangspunten van HeartMath(ematics) en de wetenschappelijk onderbouwing

Hartritmevariatie (HRV) als parameter van het verband tussen het fysieke hart en emoties, het autonome zenuwstelsel en coherentie in het HRV patroon en de betekenis daarvan

Toepassing van HeartMath in gezondheidszorg, de huisartspraktijk en tijdens het spreekuur


Geaccrediteerd voor Aios, Hid(ha), POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkondersteuner, Waarnemer


Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL