Sensorische Informatieverwerking paramedici

SIsensorische informatieverwerkingparamediciICFverstandelijke beperkingpatiënt met licht verstandelijke beperkingautisme

Sensorische Informatieverwerking (SI) houdt in, het waarnemen, het moduleren en het vervolgens kunnen integreren van zintuiglijke informatie. Dit proces is een voorwaarde om te kunnen komen tot leren en doelgerichte handelingen en zo adequaat te kunnen deelnemen aan diverse activiteiten in verschillende (sociale) contexten. Uitgebreid onderzoek naar de sensorische, motorische en handelingsfuncties van een kind/ cliënt, om te zien hoe deze vaardigheden, het bewegen, het gedrag en de participatie kunnen beïnvloeden, is belangrijk. Op basis van de onderzoeksgegevens kan vervolgens een adequate interventie worden gebaseerd.

8th Feb 2024
08:00 - 17:00
2330
75-129 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2330
Inclusief : Cursusmateriaal (reader en hand outs), e-learning, certificering SI, koffie, thee en lunch

Datum en locatie

08 Feb 2024
08:00
14 Jun 2024
17:00
Businessclub Dvs'33 Ermelo Ermelo Retiefstraat, 39
12 Sep 2024
08:00
10 Jan 2025
17:00
Businessclub Dvs'33 Ermelo Ermelo Retiefstraat, 39

Beroepen

Diëtist
110 Punten
ADAP
Ergotherapeut
110 Punten
ADAP
Fysiotherapeut
110 Punten
KRF, KNGF
Huidtherapeut
110 Punten
ADAP
Logopedist
110 Punten
ADAP
Omschrijving

Doel van de cursus

De cursist leert hoe de sensorische informatieverwerking (registratie, verwerking en feedback) geïntegreerd kan worden binnen het klinisch redeneringsproces. Cursisten krijgen inzicht in de verschillende manieren van reageren op sensorische informatie en de mogelijke invloed daarvan op het bewegend functioneren en de participatie van de cliënt. Er wordt vanuit een brede (niet alleen zintuiglijke) kijk op het kind/ de cliënt gekeken waar sensorische aspecten geïntegreerd kunnen worden in het methodisch handelingsplan aansluitend bij het ICF (CY) model, passend binnen het totale therapeutische proces van intake en onderzoek tot behandelen en evaluatie.

Aan het einde van de cursus zijn cursisten in staat om de binnen deze cursus opgedane kennis over de Sensorische Informatieverwerking (SI) mee te nemen binnen het totale proces van klinisch redeneren. Hierbij staat het “family centered care” centraal binnen deze cursus. De kennis over de SI kan worden meegenomen binnen het onderzoek, de behandelingen en de adviezen omtrent de problemen in het bewegen, de communicatie, de activiteiten en de participatie in alle betrokken milieus van het kind/ cliënt. Ook de kennis over de rol die de Sensorische Informatieverwerking en de sensorische feedback kunnen spelen op bewegen en het motorische leren, kan de cursist na afloop van de cursus adequaat gebruiken binnen de therapeutische werkwijze “shared decision making”.

Voor wie

Cursus voor paramedici: (kinder)fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, oefentherapeuten. Anders opgeleiden op minimaal HBO niveau worden uitsluitend in overleg toegelaten.

Er worden twee verschillende cursussen aangeboden:

1) een cursus gericht op de behandeling van kinderen met/ zonder autisme en/ of (L)VB.

2) een cursus gericht op de behandeling van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, NAH en/ of GGZ.

Het onderscheid tussen de cursussen komt vooral tot uiting bij het opstellen van de behandelprogramma’s, de gebruikte videobeelden en het toepassen van de motorische/ klinische observaties.


EstaSI Trainingen

EstaSI biedt diverse post HBO opleidingen aan op het gebied van Sensorische Informatieverwerking, aan paramedici ((kinder)fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en oefentherapeuten) werkzaam met kinderen, kinderen of volwassenen in de VG sector en ouderen of dementerenden. Daarnaast bieden wij opleidingen aan voor mensen, anders opgeleid dan paramedisch, maar tevens werkzaam met dezelfde doelgroepen (o.a. onderwijs, orthopedagogen, groeps(bege)leiders in instellingen/ verpleeghuizen, (kinder) artsen, etc).
info@estasi.nl
0630130565
44, Julianalaan, Ermelo, 3851RD