Deze cursus is verlopen

Armkousen en complex (thorax) oedeem

oedeemlymfoedeemarmarmkousen

Aan het einde van deze masterclass ken je de theoretische achtergronden van de medische indicaties waarbij het noodzakelijk is om een armkous, handschoen en/of thoraxbandage te dragen. Tevens beheers je de noodzakelijke vaardigheden en herken je de valkuilen. Je weet welke compressieproducten er naast therapeutische elastische kousen beschikbaar zijn voor armen, handen en schouder en hoe je deze kunt inzetten. Ook weet je hoe om te gaan met problemen en klachten die een armkous en handschoen met zich mee kan brengen.

150
7 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 150

Beroepen

Huidtherapeut
31 Aug 2020
31 Aug 2022
7 Punten
NVH
Omschrijving

Deze masterclass is bestemd voor iedereen die patiënten ziet met oedeem in de arm, hand en/of thorax. Je meet al armkousen en handschoen aan maar je wil graag wat meer houvast als het gaat om compressietherapie in complexe situaties. Je leert dat er verschillende indicaties zijn waarbij een armkous wordt aangemeten. Naast het bekende secundaire lymfoedeem zijn er nog vier andere (weliswaar) minder bekende oorzaken te benoemen waarom er oedeem in de arm, de hand of thorax kan optreden. Door middel van een theoretische onderbouwing word je hiervan op de hoogte gebracht.


De laatste innovaties op het gebied van compressie bij arm- en schouderoedeem worden gepresenteerd en gedemonstreerd. Tevens worden de laatste inzichten in MLD met behulp van fluoroscopy gepresenteerd en verklaard via een theoretisch gedeelte. Een ervaringsdeskundige met betrekking tot het dragen van een armkous, geeft naast haar eigen ervaringen ook tips waar je als aanmeter aan kunt denken bij het aanmeten van een


armkous, of hoe om te gaan met een armlymfoedeem- patiënt. Gedurende het praktische gedeelte dat het grootste deel van de masterclass zal omvatten, leer je naast de vaardigheden van het aanmeten ook de tips en tricks bij het oplossen van problemen en eventuele klachten. Je krijgt de gelegenheid om aan het einde van de cursus bij elkaar een armkous aan te meten. Deze wordt vervolgens geproduceerd.

Varodem Academy

Varodem richt zich al meer 55 jaar bewust en volledig op de markt voor oedeem gerelateerde medische compressie. Dit doen wij door het aanbieden van een breed scala aan medische compressiehulpmiddelen. Onze producten worden breed ingezet bij de behandeling van onder andere lymfoedeem, lipoedeem, veneus oedeem, chronische veneuze insufficiëntie en post-trombotisch syndroom. Daarnaast spelen onze producten een grote rol bij wondzorg zoals bij de compressiebehandeling van een ulcus cruris.
info@varodem.nl
0475589302
27, Broekstraat, a, Horn, 6085EM